Følgende sms-er nå, klokka 14.40, sendt ut på vegne av Flakstad kommune.

Det blir satt opp båtrute i dag også, onsdag 30. januar, t/r Reine – Ballstadøy.

Her er et knippe bilder av hvordan det så ut i Leknes mandag morgen.

Geologene fra NGI har tilrådd politimesteren og Vestvågøy kommunes kriseledelse og delvis oppheve evakueringen på Ballstad.

Moskenes kommune melder: Det blir satt opp en båtrute i dag tirsdag 29. januar t/r Reine  - Ballstadøy etter følgende ruteopplegg:

Statens Vegvesen begynner nå å rydde stengte veier på Vestvågøy og i Flakstad.

De som er evakuert fra hjemmene sine på Ballstad må dessverre belage seg på ei natt til, men dette blir ikke endelig avklart før befaringen er ferdig og geologene har konkludert.

Vestvågøys kriseledelse møter geologene rett før klokka åtte, og da vil det bli en gjennomgang av status.

Geolog Odd Arne Mikkelsen, som kom til Leknes i kveld, forbereder seg nå til å befare fjellpartier i morgen, og værvarselet for dette er oppløftende.

-Hvis du bor på en plass der du er kjent med at det har gått ras tidligere, eller føler deg utrygg, oppfordrer vi på det sterkeste til å bo hos andre til man vet mer om farenivået.