Vestvågøy Turistinformasjon

Vestvågøy kommune har avtale med Signert Lofoten AS (SI.LO) om  drift av turistinformasjonen på Leknes i sine lokaler i 1. etg. i Meieriet kultursenter.

SI.LO driver fra 2. mai 2019 turistinformasjonen i sine lokaler. Driften er i henhold NHO reiseliv sine krav til autorisasjon av turistkontorer kl.1

Klikk for stort bildeMaria Krüger Enge Kirkesæther er daglig leder på turistinformasjonen på Leknes

Målet er at turistinformasjonen skal ha nær kontakt med reiselivsaktørene og også være et bindeledd med kommeunen i besøksforvaltningarbeidet

Ansvaret for for turistinformasjonen i Vestvågøy kommune er tillagt enhet Næring plan og utvikling v/næringssjef.

Besøksstatistikk sommeren 2019

Det føres enkel statistikk over hvem som benytter turistinformasjonen. Denne statistikken og erfaringene som er gjort i sommer vil være tema for et statusmøte med reiselivsnæringa i løpet av høsten.

Klikk for stort bildeBesøk turistinformasjonen Leknes 2. mai - 20. august 2019

Berettigelse

Trenden i globale reisemarkedet er at flere og flere booker sine aktiviteter svært nært opp til avreise eller etter at de er kommet til lokasjon. I det stadig økende segmentet; Frequent Individual Traveler (FIT) booker 80% aktiviteter dagen før eller samme dag. Dette betyr at det må finnes god informasjon på stedet og aktivitetene må være lett bookbare. Informatører og leverandører må kommunisere godt for gjøre det enkelt for kunden å kjøpe gode opplevelser.

Bakgrunn

Kommunen valgte høsten 2018 å stenge turistinformasjonen som følge av manglende bemanning og påfølgende innkjøpsstopp. Dette var ikke en ønsket  situasjon og uheldig for turistnæringen. Vestvågøy kommune inviterte derfor næringa til et dialogmøte og workshop 12/11-18 for å få innspill på beliggenhet, organisering og hvordan det bør jobbes videre. Hovedanbefalingene fra næringa var at driften burde være av kommersiell aktør, med lokaler i i 1. etasje, plassert en plass mellom de to rundkjøringen i Leknes sentrum. Dette lå da til grunn for utlysning av åpen tilbudskonkurranse på drift av turistinformasjon med kommunalt tilskudd. Etter utlysningsrunden valgte Vestvågøy kommune å anta tilbudet fra Signert Lofoten AS som har lokaler i 1. etasje i Kultursentret, og som også oppfylte kompetansekravene.

Kontakt

Vestvågøy Turistinformasjon
E-post
Mobil 481 75 009
Sigve Olsen
Næringssjef/beredskapskoordinator
E-post
Mobil 481 55 003

Åpningstider

10.00 - 14.00 man - fre
12.00 - 14.00 lør
Stengt søndag

Fortsatt redusert åpningstid som følge av koronasituasjonen.

Adresse

Storgata 27, 8370 Leknes
(Lokalene til SI.LO i Meieriet Kultursenter)

Reiseguide Lofoten

Last ned reiseguide 2020