Viktig melding

Trollknausen barnehage

Trollknausen barnehage ligger i naturskjønne Stamsund og har et stort og naturlig utfordrende uteområde. Barnehagen ligger i nær tilknytning til fjæra og marka - og også til fiskebruk, butikk, teater og galleri. Stamsund er kjent for et kulturtilbud dimensjonert for et mye større tettsted. Dette gir barna en unik sjanse til å bli kjent med lokalmiljøet og kulturlivet i Stamsund.

Trollknausen barnehage er en to-avdelings, privat barnehage, bygd i 1975. Selve bygget er nyoppusset og modernisert i 2020. Vi har 40 plasser, 20 på stor avdeling "Trollan" og 20 på liten avdeling "Småtrollan". Siden vi er liten barnehage gir det oss gode muligheter til å bli kjent med alle barna på tvers av avdelingene, slik at også overgangen for barna blir best mulig. Med tre pedagoger ansatt på tvers av avdelingene, en styrer med lang fartstid som barnehagelærer, samt en satsning på å ansette fagarbeidere/personell med relevant barnehageutdanning i øvrige stillinger, ligger Trollknausen i toppsjiktet i Vestvågøy kommune når det kommer til faglig oppdekning. Både pedagog og bemanningsnormen av 2018 er oppfylt hos oss.

Vi er med på Nordlands fylkeskommune satsning på helsefremmende barnehager, der både fysisk og psykisk helse står i sentrum. Som en del av dette er også Trollknausen en «fem-om-dagen barnehage», der vi i barnehagen serverer et variert tilbud av frukt og grønt til hvert måltid, samt inspirerer barna til sunne vaner. Barna får inntil 3 brødmåltider i tillegg til frukt og grønnsaker hver dag, og vi har også varmmat så langt det lar seg gjøre. 
Målet vårt er at barna i Trollknausen barnehage skal ha gode og trygge leke- og utviklings-muligheter. For oss er fokuset på det enkelte barnet og dets utvikling, både fysisk og psykisk. Samtidig som vi legger vekt på at barna får mulighet til å utvikle sine sosiale evner i kontakt med andre barn og voksne. Vi tar barna på alvor og ser verdien av barndommen i et her-og-nå perspektiv, for det er nettopp der barna selv er.
Vi er en barnehage som har søkelyset på godt foreldresamarbeid og utvikling i nær kontakt med de foresatte.

 

Trollknausen barnehage

Kontakt

Trollknausen barnehage
Styrer: Andrea Bringslimark
E-post
Telefon 76 08 93 30
Mobil 90 54 29 44

Adresse

Yttervikveien 10
8340 Stamsund