Viktig melding

Eltoft barnehage

Eltoft barnehage ble etablert i 1987.  Vi har vært en viktig institusjon i bygda vår; Steinfjorden, i over 30 år. Vi har et tett og godt samarbeid med Eltoft Montessoriskole, som ligger bare noen hundre meter bortenfor oss.

Vi mener at vårt dyktige og kompetente personale samt vår unike beliggenhet og nærhet til en rekke læringsarenaer fra hav, via marker, gårder, ferskvann og til skog og fjell er med på å skape en barnehage hvor barna lærer og utvikler seg i et trygt og spennende læringsmiljø, og foreldrene føler seg trygge på at barna har det godt sammen med både de voksne og resten av barnegruppa.

Noen punkter som sier litt om vårt pedagogiske tilbud:

  • Vi jobber målbevisst med vår faglige kompetanse, og vår drift er i henhold til lovverket, og «Rammeplanen for barnehagen» ligger til grunn for all pedagogisk aktivitet.
  • Hos oss er det barna, og barnets beste som er vår høyeste prioritet, og vi streber etter stadig å forbedre oss. Utvikling skjer gjennom tilbakemeldinger fra dere foresatte, egenvurderinger, medarbeidersamtaler, veiledningstid og lesetid for alle ansatte, fast pedagogsamarbeid med Borg Vikingbarnehage og opplæring via eksterne instanser og kurs.
  • Vi er en barnehage som har mye fokus på lek og læring utendørs, er i utgangspunktet ute to ganger om dagen, og alle aldersgrupper har faste turdager ukentlig – hele året.
  • Vi tilbyr ukentlig aktivitet i gymsalen på Eltoft Montessoriskole for alle, og tid i svømmehallen på Leknes for de eldste barna.
  • Vi følger statens kostholdsråd, og tilbyr sunn og næringsrik kost. Vi serverer varmmat som barna er med på å tilberede minst en gang i uka. På turdager varierer vi mellom å smøre matpakke i barnehagen eller å lage mat på bål. Vann er tørstedrikk, men på kalde dager tar vi også med oss varm drikke.
  • LØFT-metoden. I Eltoft barnehage skal vi i alt arbeid prøve å fremme trygge barn med positiv selvfølelse og med empati. Dette ved å gi positiv tilbakemelding, og ved å la dem få lov til det samme. Alle skal trives og føle seg trygge, vi samarbeider for å få ting til, og inspirerer hverandre til å være kreative. Filosofien er altså "Det du gir mest oppmerksomhet, får du mest av". LØFT går altså ut på å flytte oppmerksomheten fra korrigering til bekreftelse og synliggjøring. Hvert barn skal få mulighet til å utvikle seg fra sitt eget ståsted og bli den beste versjonen av seg selv.
  • Per 01.02.2020 har vi ansatt 4 pedagoger (barnehagelærere) på huset, pluss 2 barne- og ungdomsarbeidere og 2 assistenter. Vi har dermed oppfylt både pedagognorm og bemanningsnormen. I tillegg har vi også lærling, samt er åpne for å motta skoleelever og studenter i praksis.
  • Barnehagen har åpent hele året fra 07:00-16:30, bortsett fra 3 uker på sommeren hvor vi holder feriestengt: de to siste i juli og den første i august (I 2020 er det uke 30,31 og 32 vi er stengt). I tillegg har vi per nå 5 plandager hvor barnehagen holder stengt for ordinær drift – 2 dager på høsten, og 3 dager i løpet vårsemesteret.

Kontakt

Eltoft barnehage
Styrer: Johanne Martinussen
E-post
Telefon 76 08 55 65

Adresse

Steinfjordveien 288
8360 Bøstad