Viktig melding

Vestvågøy feirer lokale helter!

Vi ønsker å gratulere Anna Kristine Lindgaard – årets vinner av Frivillighetsprisen 2023. Formannskapet i Vestvågøy gjorde 15. november 2023 enstemmig vedtak om tildeling av frivillighetsprisen til «Annemor». Begrunnelsen kan leses lenger ned.

Grafisk banner med fire gullklistremerker i en klynge - Klikk for stort bilde

 

Samtidig med nyheten om Frivillighetsprisen 2023, planlegges det en egen overrekkelse av Kulturprisen 2023 førskommende søndag i Borge kirke. I anledning overrekkelse av kulturprisen som ble tildelt Ken-Gøran Mikkelsen tidligere i høst, inviteres alle til en musikalsk og kulturell sammenkomst søndag 19. november 2023, kl. 18:00. Her finner du også lenken til Facebook-arrangementet.

Ken-Gøran har etter eget ønske tatt initiativ til en gratis kulturpriskonsert, for å takke kommunen og Vestvågøy for prisen. Her opptrer han selv, hans kone Kristin og de ensembler han leder – dvs. Salig Blanding, Lofotr kantori og Borge Brass Band. Varaordfører Pål Krüger foretar selve overrekkelsen, og etterpå inviterer Vestvågøy kommune til en sammenkomst i menighetssalen med kaffe, kaker og anledning for å si noen ord.

Alle er hjertelig velkommen til å være med å hedre kulturprisvinneren i Borge kirke kl. 18:00 på søndag. Vi gleder oss, og er overbevist om at det blir en flott opplevelse for den som kommer!
 

 

Årets priser 2023

Frivillighetsprisen 2023 går til: Anna Kristine Lindgaard

«Annemor» – som hun kalles – har i en årrekke gjort en uvurderlig innsats som frivillig, både for flyktninger og innen Røde Kors. Hun viser hvordan man gjennom frivillighet gir folk i alle aldre anledning til å møtes, engasjere seg og ta del i et fellesskap. «Annemor» har et stort hjerte fylt med godt humør, og hun stiller mer enn gjerne opp for andre. Ungdommen henter hun gjerne på skolen, ellers kjører de til og fra fest om det er noen som står uten skyss. Dette er en av mange årsaker til at en hel haug med unger og ungdommer kaller henne både gudmor og bestemor. Hun også vært med å starte flere turgrupper her på øya. Blant annet har hun bidratt som primus motor for Ballstad-damenes mandagsturer, som hun gjerne henter og bringer for at det skal bli lettere for dem å hive seg med.

Med Frivillighetsprisen 2023 ønsker vi å takke «Annemor» for hennes dedikasjon og inspirerende innsats for samfunnet vårt. 

Kulturprisen 2023 går til: Ken-Gøran Mikkelsen

Ken-Gøran Mikkelsen har vært en musikalsk kraft og sentral skikkelse i vårt musikkliv i flere tiår. Han har gitt publikum store kulturelle opplevelser – både som utøvende og skapende musiker. Mange husker spesielt hans virtuose fremføringer på orgel og ess-kornett – samtidig. Kent-Gøran har vist en utrettelig og dedikert innsats for kulturen og sitt lokalmiljø, og det har ikke gått upåaktet hen. Vi er mange som er takknemlige.

Kent-Gøran sitt bidrag til Vestvågøys kulturliv er uvurderlig, og for det tildeles han Kulturprisen 2023.

Miljøprisen 2023 går til: ASVO AS

Vestvågøy ASVO AS er en banebrytende miljøpioner. Gjennom sitt dedikerte arbeid med gjenbruk, avfallshåndtering og ressursutnyttelse har ASVO demonstrert sitt engasjement for miljøet og lokalsamfunnet. De tar vare på en rekke overskuddsmateriell innen fiskeindustri, trevare, isopor og møbler, og legger til rette for gjenbruk både i egen produksjon og videre produksjon. Deres innsats for å redusere CO₂ -utslipp og fremme bærekraft er beundringsverdig. Sertifisert som miljøfyrtårn, viser ASVO en kontinuerlig forpliktelse til å ta vare på naturen og miljøet. 

Vestvågøy ASVO AS inspirerer til positiv forandring, og er et forbilde for alle lokalsamfunn. Vi gratulerer med Miljøprisen 2023.

Næringsprisen 2023 går til: Lofothau AS

Ved å transformere en tidligere undervurdert og oversett råvare – nemlig «torskehau» har Lofothau AS skapt et produkt og produksjonsapparat som ingen lenger kan ignorere. Gjennom kvalitetsforbedringer og nytenkning har de skapt betydelige verdier gjennom hele verdikjeden. Familiebedriften startet i det små, og er nå en viktig arbeidsgiver for mange i vårt distrikt – med sitt fokus på blant annet lærlinger og moderne produksjonsanlegg. De har satt spor på tvers av Lofoten, Vesterålen og Senja, og rett mange er takknemlige for deres samarbeid, arbeidskapasitet og ståpåvilje.

Lofothau AS er en sann inspirasjon, og verdig vinner av Næringsprisen 2023.

 

Vestvågøy kommune deler hver høst ut priser til enkeltpersoner, organisasjoner eller bedrifter som har utmerket seg innenfor sin kategori, og som er viktige og positive drivkrefter i vårt samfunn.