Viktig melding

Bli støttekontakt i Vestvågøy

Våre brukere har et vidt spenn av behov og interesser. Det de har til felles at de ønsker en mer aktiv fritid, men trenger hjelp for å få det til. 

To personer sitter med ryggen til og ser ut mot havet - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto Unsplash

 

Hva gjør en støttekontakt?

En støttekontakt er en person som hjelper et annet menneske gjennom sosialt samvær og ulike aktiviteter. Formålet er å hjelpe vedkommende til å bli mer trygg på seg selv, bli bedre i stand til å omgås andre mennesker og kunne takle ulike livssituasjoner. Ordningen skal bidra til å gi personen en mer meningsfull fritid.

Behovene er like forskjellige som brukerne – kanskje noen trenger hjelp til å bli mer sosialt aktive, mens andre trenger assistanse til fritidsaktiviteter. Støttekontakten og brukeren planlegger sammen hva timene skal brukes til – det kan for eksempel være hjemmebesøk, dra på kafé, kino, idrettsarrangement eller andre sosiale aktiviteter. 

Privat avlastning omhandler som regel barn og unge som bor hjemme. Avlastning kan foregå både på time- og døgnbasis, enten med base hjemme hos deg eller hos bruker.  

 

Du får opplæring og lønn

Som støttekontakt eller privat avlaster, blir du kompensert av kommunen for å bistå en annen person med å skape et mer sosialt og aktivt liv.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Nordland (USHT) og Tildelingsenheten i Vestvågøy har sammen utviklet et e-læringskurs som gir grunnleggende opplæring for støttekontakter og avlastere. Kurset er ment å inspirere og gi nødvendig opplæring for de som allerede er støttekontakter, samt for de som vurderer å bli en.

 

Er du interessert?

Om du ønsker å melde din interesse, kan du fylle ut skjemaet under. Du kan også melde deg på selv om du ikke helt har bestemt deg, eller du kanskje ønsker litt mer informasjon. Tildelingsenheten vil deretter ta kontakt med deg for en nærmere prat – du forplikter deg ikke til noe. 

 

Kontakt

Tildelingsenheten
E-post
Telefon 76 05 60 00