Viktig melding

Nyhetsbrev uke 1/23

Godt nytt nyhetsår :)

Maritim aktivitet på Landet

Næringssjefen var onsdag denne uka på besøk hos Patentslipen på Ballstad. Der kunne daglig leder fortelle om en nyanskaffelse som vil være positiv for både den maritime næringa, men også andre med behov for tilvirking av maskindeler. 

Harrison Alpha 1550 XC (for de som er nerd på maskiner ) Sigve Olsen

Det dreier seg om en svært avansert dreiemaskin som både kan lage prototyper og masseprodusere deler. Hvorvidt denne kommer i aksjon når MK Faksen skal ha overhaling på propellsystemet vites ikke, men den erverdige veteranbåten fra 1916 ligger klar til slipsetting og reparasjon hos fagfolkene på Patentslipen.

MK Faksen ved kai hos Patentslipen Sigve Olsen

Et steinast unna Patentslipen tydet en stor haug med, nettopp, stein at arbeidet med nykaia til Rowenta Eiendom AS er godt i gang.  Første fase består av mudring og utfylling av området som grenser til Kaikanten Delikatesser AS.

Alf Brekken og Sønner AS har utstyret som skal til for å mudre foran den nye kaia. Sigve Olsen

Når arbeidet er ferdig vil dette bli hjemmekai for "Rowenta" og "Lofotfangst". Samtidig er dette private initiativet en start på en større mulig utvikling av området. Les mer om "Ballstadlandet havn".

Trafikksikker kommune

Onsdag 4. januar hadde Vestvågøy kommune nytt oppstartsmøte for å starte på ny frisk med sertifiseringen som trafikksikker kommune, og hadde da besøk også av representanter fra Trygg trafikk i Nordland.

Fv. assisterende kommunedirektør Gard Eide Larsen, Marianne Schou Bakos, Kari Vassbotn og koordinator Odd-Eskil Andersen Thomas Thomassen

Prosessen har vært forsøkt gjennomført tidligere, men strandet på grunn av kapasitets utfordringer. Ettersom deler av kommunens toppledelse er tilsatt etter at man startet prosessen sist, valgte man å starte fra begynnelsen med nytt oppstartsmøte.

Det bemerkes at en slik sertifisering ikke slår fast at kommunen nødvendigvis er 100% trafikksikker, men at det systematisk jobbes for å planlegge for-, og praktisere en sikker ferdsel i trafikken for alle trafikantgruppene.

«Mye er på plass, og dette er noe vi jobber med hver eneste dag, sier fagansvarlig veg, Odd Eskil Andersen, og legger til at det gjenstår i all hovedsak implementering av trafikksikkerhetstenkningen i planer og rutiner.»

Andersen vil fungere som koordinator for den interne jobben som nå startes. Kommunalsjefer, mellomledere og andre fagpersoner deltok også i møtet. Arbeidet vil bli fulgt opp framover med formål å kunne bli en trafikksikker kommune.

Svarholt skole gjør en innsats for andre

Lærer Anette Nordahl kommer med en gladnyhet fra Svarholt skole. Hun meddeler at elevene i valgfaget innsats for andre i løpet av høsten har lært om hvordan man kan gjøre en innsats for andre på ulike vis, blant annet gjennom frivillig arbeid og sosiale tiltak. De har selv planlagt og gjennomført et juleball for elevene ved skolen, hvor inntektene har blitt brukt til sosiale tiltak eller donert bort til en frivillig organisasjon. Inntektene har blant annet har gått til ulike ting på skolen, som feks. nye nett til bordtennisbordene og utstyr til skolekjøkkenet, samt at de har donert til en god sak.

Elevene har også blitt enige om å donere bort noe av inntekten, og har donert bort 3000 kr til barnekreftforeningen

Spennende fritidstilbud

Benjamin Einarsen i Barnelaget UL Ørnen ønsker å informere om alternativt fritidstilbud for de unge.

Han uttaler: «selv med utallige fritidstilbud, sommer som vinter, er det ikke alle som finner sin plass i for eksempel idretten. Barnelaget UL Ørnen ønsker å være et gledelig tilbud både til de som elsker å danse, og de som faller litt imellom alle de andre flotte aktivitetstilbudene vi har her på Vestvågøya».

Illustrasjonsfoto: Danseglade barn og voksne i aktivitet i UL Ørnen. Inger Unstad, Avisa Lofoten (med tillatelse)

Hver mandag fra kl. 18.00 til 19.00 danses det på Ungdomshuset på Leknes, og alle barn og unge mellom 6 og 12 år er hjertelig velkomne innom for å leke og danse, eller bare å hilse på for å se hva vi gjør. Den neste timen er det i tillegg en liten ungdomsgruppe som danser, om noen over 12 har lyst å røre på seg til både nye og gamle sanger.

Første dans på nyåret er nå førstkommende mandag 9. januar, og vi håper å se flere nye ansikter der fremover. Det kreves for øvrig ingen tidligere erfaring for å bli med, verken til rytme eller dans, kun at du liker å ha det gøy.

Vi har også en nyoppstartet facbookside som går an å søke opp, hvor det vil komme enda mer informasjon etter hvert... 

Fikk du med deg disse andre nyhetene denne uka?

Bosetting av flyktninger - registrering boliger 2023

Året er 2023, og vi lever fortsatt i en verden med mye uro. Ukrainakrisen er på ingen måte over. Les mer her..

Planer om å starte egen bedrift?

Har du en god idé? Har du lyst, vilje og engasjement til å starte din egen bedrift? 23. januar startet et nytt nettbasert etablererprogram som hjelper deg på veien! Les mer her..