Viktig melding

Lav vannstand på kilde til Justad/Stamsund vannverk

Drikkevannet som forsynes til område Justad, Skifjord, Storfjord, Steine og Stamsund har sin opprinnelse ovenfor Justad.

Sommeren i år har vært usedvanlig tørr, og for oss på vann og avløp er ikke det utelukkende positivt. Kilden som forsyner Stamsund begynner nå å få en lavere vannstand enn normalt, og det er meldt lite nedbør fremover.

For at vi skal få dette vannet til å vare så lenge som mulig har Vestvågøy kommune intensivert arbeidet med lekkasjesøk.

Vi håper derfor at innbyggerne som får vann fra Justad begrenser sitt vannforbruk så mye som mulig. Dette være seg at man unngår vanning av plen, bilvask, stenger vannet ved pussing av tenner og ellers unødig vannbruk. Dersom vannstanden blir enda lavere vil man på et tidspunkt ville måtte innføre rasjonering og forbud mot unødig vannbruk.

Innbyggerne henstilles også til å varsle fra om vannlekkasjer. Vannlekkasjer kan være våte områder, men vi ønsker også varsel dersom man for eksempel hører eller observerer vann som renner på unaturlige steder. Lyd fra kummer kan også være tegn på vannlekkasjer.

Bilde tatt ved kilden 28/8-23 Tom Kristian Halland

Har du spørsmål ta kontakt med kommunens VA-avdeling ved Tom Kristian Halland eller Karl-Petter Johansen.

Tom Kristian Halland, fagansvarlig VA-drift

Artikkelliste