Tilkobling av private stikk

Vestvågøy kommune er nå i prosessen med å koble til private stikkledninger for vann til den nye kommunale vannledningen på Haug. I den forbindelse sender vi ut litt informasjon det kan være greit å være klar over når man kobles til kommunalt nett.

På Vestvågøy kommunes hjemmesider ligger det «Leveringsvilkår for drikkevann i Vestvågøy kommune». Her beskrives kommunens og abonnentens forpliktelser. Leveringsvilkårene finner dere her

 

I tillegg bør dere være klar over at når man kobler til kommunalt vann må det sendes inn en søknad om sanitærabonnement. Dersom dere er flere som kobles til i samme punkt på den kommunale ledningen kan dere sende inn en felles søknad etter nærmare avtale med kommunens VA-avdeling. Ta kontakt med driftsingeniør Karl-Petter Johansen eller fagansvarlig Tom Kristian Halland. Søknadskjemaet finner dere her, dette må gjøres av ansvarlig foretak.

 

Etablering av stikkledninger kan også være søknadspliktig etter plan- og bygningsloven, dette må kommunens byggesaksavdeling kontaktes angående.