Flytte til Vestvågøy?

Skal vi fortelle deg en liten hemmelighet? Det gode liv er nærmere enn du tror.                                                                                                                                                                         Surfing og Unstad i Lofoten er ofte nevnt i samme setning av både profesjonelle og uerfarne surfere. - Klikk for stort bildeSurfing og Unstad i Lofoten er ofte nevnt i samme setning av både profesjonelle og uerfarne surfere.

På varme sommerdager kan man benytte seg av ei av øyas mange strender, eller man kan nyte midnattssola fra utsiktspunktene Eggum og Utakleiv. Både sommer og vinter har man mange muligheter for turer i fjellet - uansett om man er glad i rolige turer langs gode stier, eller utfordrende toppturer med ski eller klatreutstyr. Havet innbyr til kajakkpadling og surfing – og hva med å fiske sin egen middag?

Ta en titt i den nye brosjyren om Vestvågøy her!Leknes er byen vår og har alt du kan tenke deg av servicetilbud. - Klikk for stort bildeLeknes er byen vår og har alt du kan tenke deg av servicetilbud.

Som Lofotens geografiske midtpunkt er det ikke bare kort vei til de heftige naturopplevelsene og kulturelle aktivitetene som finnes rundt om på øyriket. Det betyr at det er kort vei til resten av verden også. Infrastrukturen i Lofoten er god, og man kommer seg til Vestvågøy både med bil, buss, hurtigrute og fly. Flyplassen ligger bare et par minutters kjøring fra Leknes, kommunens administrasjons- og handelssenter, og har flere flyavganger daglig. Fastlandsforbindelse i nord og fergeforbindelse til Bodø bidrar også til at Vestvågøy er en plass det er lett å besøke – noe naturglade turister vet å sette pris på!

Interessert i kultur, lag og foreninger? Les mer her

At den flotte naturen trekker mennesker til Vestvågøy er ikke noe nytt. Det har tross alt vært bosetting i Lofoten i flere tusen år, mye takket være den rike tilgangen på fisk i havet. Det spesielle med Vestvågøy er at også jordbruk var, og er, en viktig næringsvei. Øyas flate, næringsrike områder står nemlig ikke bare i vakker kontrast til høye og bratte fjell – de egner seg også meget godt til jordbruk. I dag er imidlertid industrivirksomhet og handels- og servicevirksomhet velkomne tilskudd i et allerede rikt og variert næringsliv. Samtidig bidrar det til å skape denne kombinasjonen av natur, beliggenhet, arbeidsplasser og kulturelle tilbud som virkelig gjør Vestvågøy til en øy av muligheter – i hjertet av Lofoten.Vikingmuseet på Borg er vårt mest populære turistmål. - Klikk for stort bildeVikingmuseet på Borg er vårt mest populære turistmål.

Stolt fortid – innovativ fremtid!

Næringslivet er sterkt og stabilt, med lange tradisjoner for internasjonal eksport av varer og tjenester. Med et spenn fra 1000-årig produksjon av tørrfisk til dagens innovative kompetansemiljøer er Vestvågøy et spennende sted å etablere sin virksomhet. Vi er oss bevisst våre røtter, men innser behovet for fremtidig nyskapning og utvikling på alle områder.Hvis du liker å gå toppturer på ski er Vestvågøy midt i blinken. Her fra idylliske Steine. - Klikk for stort bildeHvis du liker å gå toppturer på ski er Vestvågøy midt i blinken. Her fra idylliske Steine.

Internasjonale kompetansemiljøer

Vestvågøy har mange bedrifter med internasjonale kunder, som eksporterer teknologi, kompetanse og produkter av høy kvalitet. I dag er det fokus på å få fram en annen type kompetanse enn den tradisjonelle fiskerinæringen – avansert kompetanse som er både markedsmessig og produktmessig tilpasset.Ballstad - kort vei både til fjellet og havet. - Klikk for stort bildeBallstad - kort vei både til fjellet og havet.

Voksende reiselivsnæring

Lofotens spennende natur og kystkultur har skapt et reiseliv som er i aktiv vekst. Lofotr vikingmuseum på Borg er en velkjent turistattraksjon. Det samme er også Leknes cruisehavn – den største i Nordland! Som det geografi ske utgangspunktet for å oppleve hele Lofoten, ligger det også et stort uutnyttet potensiale for videre vekst i denne næringen.Stamsund kan by på teatermiljø, alpinbakke og er anløpssted for hurtigruten. - Klikk for stort bildeStamsund kan by på teatermiljø, alpinbakke og er anløpssted for hurtigruten.

Sterke primærnæringer – råvarer av ypperste kvalitet

Vestvågøy er blant de største fiskeri- og jordbrukskommunene i Nord-Norge. Videreforedling av lokale råvarer skjer i stor skala og er et stort satsingsområde i kommunen. Lofoten Matpark, en næringsklynge med bedrifter, er under etablering. Matparken vil i framtiden sørge for enda flere kompetansearbeidsplasser med stor vekt på forskning og innovasjon.Kommunens sentrale deler er dominert av landbruk. Her ser vi Ristinden i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeKommunens sentrale deler er dominert av landbruk. Her ser vi Ristinden i bakgrunnen.

Leknes - byen midt i Lofoten

Leknes er desidert størst på handel i Lofoten og byen har også et stort offentlig og privat tjenestetilbud. I gangavstand fra sentrum finner man flyplassen med 7 daglige avganger til Bodø. Kommunen har over tid bevisst satset på videreutviklingen av Leknes som regionsenteret i Lofoten. Kafeer, restauranter og uteplasser bidrar til å skape en pulserende og hyggelig atmosfære i bykjernen. Snart åpner Meieriet kultursenter - det gleder vi oss veldig til!

Alle vet at Lofoten er et attraktivt feriested - men visste du at det også er flott å bo her? Vestvågøy kommune har ikke bare spektakulær natur, våre innbyggere nyter også godt av et mangfold av aktivitetstilbud og kulturopplevelser.

Allsidig aktivitetstilbud

Med idrettshaller, svømmehall, lysløyper og alpinbakke har Vestvågøy et rikt utvalg av aktivitetstilbud. Her er også flotte muligheter for bølgesurfing, klatring, kajakk, toppturer og skikjøring i kombinasjon med storslåtte naturopplevelser.

Hva skjer i Vestvågøy? Se egen Facebook-side her

Haukland tilbyr en av landets fineste strender. - Klikk for stort bildeHaukland tilbyr en av landets fineste strender.

Stamsund: Teatermetropol

Vestvågøy har kulturskoletilbud av høy kvalitet innen musikk, kunst, dans og drama. Det blomstrende teatermiljøet tiltrekker seg teaterproduksjoner fra hele verden. Med tre teaterinstitusjoner, museum og flere gallerier fremstår Stamsund som et kulturelt senter i landsdelen.

Internasjonale festivaler

Stamsund Internasjonale Teaterfestival, Lofoten Internasjonale KammermusikkfestivalLofoten Internasjonal Art Festival (LIAF) er eksempler på at det er fullt mulig å oppleve kunst og kultur av høy kvalitet i Lofoten.

Sterke lokalsamfunn

På Vestvågøy har vi mange sterke lokalsamfunn. Den gode infrastrukturen gjør det mulig å bosette seg hvor som helst i kommunen, og samtidig å ha kort vei til alt en trenger. Hvorfor ikke avslutte fjellturen med en cappuccino på en av våre mange trivelig kaféer?

Min drømmejobb