Kommunedelplan for helse- og omsorg

Vestvågøy kommune utarbeider fire kommunedelplaner (KDP) i perioden 2018-2020, dette er:

• Oppvekst
  • Kultur
  • Næring
  • Helse- og omsorg

Her presenteres i korte trekk arbeidet med KDP helse og omsorg.

Arbeidet med Kommunedelplan (KDP) helse og omsorg er organisert som et prosjekt; kommunalsjef omsorg er prosjekteier, Cato Hansen er prosjektleder og en arbeids/prosjektgruppe bestående av representanter fra omsorg, familie og velferd driver prosjektet fremover.

Klikk for stort bilde   Prosjektgruppa er:

• Lars Pleym Ludvigsen, kommunalsjef, omsorg (prosjekteier)
  • Cato Hansen, HR-rådgiver, familie- velferd- og omsorg (prosjektleder)
  • Nils Olav Hagen, kommunalsjef, familie og velferd
  • Marte Eliassen, avdelingsleder fysioterapi
  • Solrun Holm, enhetsleder fagutviklingsenheten
  • Ann-Kristin Danielsen, sykepleier Åpen omsorg avd. Leknes Øst

Driftsutvalget er politisk referansegruppe for denne planen.

I kommuneplanens samfunnsdel har kommunestyret bestemt disse målene for helse og omsorg:

• Vestvågøy har kvalitetsmessig god omsorg, som er i forkant av utviklingen
  • Vestvågøy kommune har engasjerte innbyggere
  • Vestvågøy har innbyggerne som opplever trygge livsløp
  • Vestvågøy har gode tjenester med fokus på helsefremming og livskvalitet gjennom hele livsløpet
  • I Vestvågøy oppleves kultur som en viktig kilde til deltakelse, opplevelse, inspirasjon og mestring

KDP helse og omsorg skal være en konkretisering av målene og strategiene bestemt i kommuneplanen (samfunnsdelen). Prosjektgruppa for KDP helse og omsorg har også som oppgave å se på andre aktuelle temaer som bør eller kan tas med i planen.

Planprogrammet for KDP helse og omsorg peker på disse mulige temaene for planen:

• Demografi – befolkningsutvikling og flyttemønster
  • Folkehelse og utfordringer en forventer i kommende år
  • Beskrive lovpålagte oppgaver, bidra til prioritering av knappe ressurser
  • Behovet for en beskrivelse/definisjon av hva som er minimums nivå for tjenestene
  • Forebyggende tiltak, og hverdagsrehabilitering
  • Boligpolitiske spørsmål
  • Legetjenester, habilitering, rehabilitering, og fysikalsk behandling
  • Psykisk helse og rus
  • Helsetjenester i hjemmet, institusjon eller heldøgns-bemannede boliger
  • Samarbeid og samhandling internt og eksternt. Herunder beskrive de utfordringer som følger av samhandlingsreformen, og hvor en opplever utfordringer i samhandlingen med helseforetakene.
  • Omstillings- og endringskompetanse, forbedringsarbeid. Beskrive behovet for tilførsel av ny kompetanse til organisasjonen, slik at den er bedre rustet til de utfordringene den står ovenfor de nærmeste årene.
  • Definere behovet for bruker- og pasientforløp, lage ny «omsorgs-trapp»
  • I forhold til dreining mot mer hjemmebaserte tjenester, beskrive utfordringer knyttet til kultur, likhet og prinsipper
  • Velferdsteknologiens muligheter, hvordan ta i bruk og hente ut gevinster/effekter

For spørsmål om planprosessen ta kontakt med prosjektleder Cato Hansen: cato.hansen@vestvagoy.kommune.no