Vurderinger rundt stenging

Skal skolene holde stengt når bussene ikke går, eller skal de være åpne for de som møter opp?

Vestvågøy kommune registrerer at det er ulike meninger rundt når man skal stenge skoler på grunn av været. Det har vi all mulig respekt for, og hvis foreldre/foresatte vurderer som utrygt å sende barna på skolen på grunn av været, forholder vi oss til den avgjørelsen.

Johansen Pål Einar Røch 141218 - Klikk for stort bilde

-Blant de de momentene vi som skoleeier legger til grunn for om vi skal stenge, er det særlig hvorvidt været er kategorisert som ekstremvær. I dette tilfellet er det ikke det, og da må vi også se på de ulempene det vil medføre for mange hvis vi velger å stenge. Da er det blant annet mange foreldre/foresatte som ikke vil kunne møte på jobb på grunn av mangel på tilsyn med barna, sier kommunalsjef for utdanning, Pål Einar Røch Johansen.

-Vestvågøy kommune velger derfor å gjøre slik vi gjorde i dag, og holde skolene åpne for de som kommer seg på skolen, samtidig som vi respekterer foreldrenes valg om å holde barna hjemme, understreker Johansen.

Vestvågøy kommune har også full forståelse for at bussene innstilles selv om det ikke er ekstremvær. Transportselskapet tar den avgjørelsen basert på en vurdering av sikkerheten, og den forholder kommunen seg til.

Avslutningsvis vil Vestvågøy kommune også få påpeke at på slike dager er man klar over at uansett hvilken beslutning som tas, så vil det være ulike oppfatninger av om den var riktig eller ikke.

Samtidig kan man som skoleeier ikke la være å beslutte.