Unntakstilstanden har blitt normaltilstand

Tilværelsen for de fleste av oss er nå ikke til å kjenne igjen, og i morgen er det to uker siden regjeringen satte i verk de strengeste restriksjonene siden krigen.

Da så det slik ut når ordfører og kommunale medarbeidere hastet inn i formannskapssalen for å se pressekonferansen der statsministeren la fram tiltakene.Klikk for stort bilde

Men hele lokalsamfunnet trår til for å møte situasjonen som best vi kan, og her kommer en statusrapport fra Vestvågøy kommune onsdag 25. mars klokka 21:00

Det er så langt tatt 118 tester korona-tester i Vestvågøy kommune, og så langt har ingen vært positive.

Altså; ingen koronasmittede i vår kommune så langt.

Det som foregår i Vestvågøy kommune i forhold til å forsinke spredningen av viruset og begrense smitten mest mulig, er at alle enheter og virksomheter kartlegger smitterisiko, og iverksetter tiltak.

Det kan være alt fra postrutiner, alternativ adkomst til bygninger og begrensning av trafikk på tvers av kommunale enheter.
Eksempelvis er det ingen fra ytre enheter som beveger seg rundt i rådhuset for å bringe og hente post, noe som tar ned risikoen for helt unødvendig smitte, både innenfor og utenfor rådhusets vegger. Mange har nå hjemmekontor, og de er også oppfordret til å ikke "stikke innom jobben".
Lederne for sektorer og enheter har også fått beskjed av rådmannen og ordføreren om å lage planer for kontinuitet i tjenestene selv om det
skulle bli en situasjon med mange syke medarbeidere.

Fylkesmannen har etterspurt dette, og Vestvågøy kommune satte tidlig i gang med denne planleggingsprosessen. En slik plan skal være et verktøy hvis de ulike scenariene oppstår, og planleggingsressurser fra plan og infrastruktur i rådhusets tredjeetasje er satt til å veilede og sy sammen denne kontinuitetsplanen som altså er spesifikk for den situasjonen vi står i nå.

Det er nå helt slutt på møter der medarbeidere eller politikere møter hverandre, og dagens formannskapsmøte foregikk på plattformen "Teams". Møtet lot seg følge på kommune-TV.

Husk at det fortsatt er mulig å få snakke med medarbeidere i Vestvågøy kommune, selv om de sitter rundt i sine hjem og har hjemmekontor. Sentralbordet vårt, på 76056000, setter deg over.

Informasjon fra kommunen publiseres fortløpende under menypunktet "Aktuelt", og de fleste sakene postes også på vår Facebookside.

Til slutt: Det blir i alle møter med kommuneoverlegene fremholdt at Vestvågøys befolkning viser stor fortsåelse for den vanskelige situasjonen, og at de aller fleste er svært lojale mot pålegg og henstillinger fra myndighetene. Denne lojaliteten blir sett på som avgjørende for at det så langt ikke er koronasmitte i vårt lokalsamfunn.