Til Bodø på lærerjakt

Lærere og barnehagelærere kommer ikke rekende på ei fjøl, og kommunene må rett og slett ut å hanke de inn.

Onsdag denne stiller lofotkommunene i lag i vandrehallen på Nord Universitet, og oppvekstsjefene fra hver kommune skal sammen forsøke å friste så mange nyutdannede pedagoger som mulig til å søke på jobb i Lofoten.

Klikk for stort bilde

Fra Vestvågøy kommune er det kommunalsjef for utdanning, Pål Einar Røch Johansen, som stiller. Han blir heiet fram av Leknes-rektor Ole Gunnar Søstrand, som naturlig nok er den rektoren som til en hver tid må rekruttere flest lærere.
Hva behovet blir i år er ikke helt klarlagt, men det er trolig snakk om ti lærere, muligens flere.
-Dette er et veldig godt initiativ fra lofotkommunene, sier Søstrand.
Han har stor tro på å være tilstede der studentene er, da mange av de skal søke sin første lærerjobb nå fremover mot våren.
Vestvågøy kommune har tradisjon for å være tidlig ute med utlysingene, og i tillegg har kommunalsjefen litt å lokke med hvis noen spør etter vilkår og fortrinn med å jobbe på Vestvågøy.
-Vi har både stipendordningen og åtte års antesipert ansiennitet, frister oppvekstsjefen.
Han er samtidig tydelig på at når de gjør felles sak på Nord Universitet, så er det "bli lærer i Lofoten" som er budskapet, så får heller de studentene som er interessert gå hver enkelt kommune nærmere på klingen, og høre hva de har å tilby.