-Takk for en fantastisk innsats

Det er et stort privilegium å være ordfører i en kommune der innbyggere, organisasjoner, virksomheter og næringsliv kan dra lasset sammen og gjennomføre et slikt arrangement som Arctic Race of Norway.Klikk for stort bildeArrangementet krever så mye logistikk, improvisasjoner og positivitet, at det ikke er noen selvfølge at vi lykkes. Derfor er det veldig godt å se tilbake på gårsdagen, og kunne oppsummere med at dette klarte vi, og vi gjorde det i lag.

Det var ingen tvil om at de som var i Leknes sentrum hadde en fin dag, og når vi ser på TV-sendingen fra TV2, så er statusen den at vi har fått vist fram nesten hele kommunen vår som et flere timer langt direktesendt postkort. Det er helt i orden å være stolt av hjemplassen vår, og være en stolt lofoting.

Selv om vi kanskje begynner å nå et metningspunkt for sommertrafikken, så trenger vi fortsatt å få markedsført skuldersesongene og vinteren. Det skjedde i går, og for den videre utviklingen av Lofoten er dette viktig. Vår region holder stand mot sentralisering og fraflytting, og det kommer ikke av seg selv.

Derfor er Arctic Race of Norway bra for oss, og jeg legger heller ikke skjul på at det for oss som vertskommune kjentes utrolig godt å bli oppringt av den norske Arctic Race-ledelsen som ville gratulere oss med et svært godt gjennomført arrangement. Det betyr at vi kan gjennomføre, og at vi kan samarbeide i vår kommune for å lande store arrangementer.

Gratulasjonen fra Arctic Race vil jeg derfor videresende til alle som har bidratt, måttet umake seg, vært løypevakt, vært frivillig i sentrum, funnet på sprell langs løypa og ikke minst gjort endringer i sin daglige drift.

Hilsen ordfører Remi Solberg