Syvende klasse takker for busspremien

Her kommer en rapport fra syvende klasse ved Buksnes skole, som vant reflesvest-konkurransen i regi av Vestvågøy kommune og Boreal Transport. Takk til Astrid Holsmo Bendiksen for en flott rapport, som dere kan lese her.

7. KLASSE VED BUKSNES SKOLE VAR SVÆRT FORNØYD MED PREMIEN

Torsdag 13.juni var vi i 7. klassen ved Buksnes skole på klassetur til Svolvær. Vi hadde vært så heldige å vunnet en busstur ved å delta i bildekonkurransen til Vestvågøy kommune, etter at alle skolene fikk tildelt refleksvester. Klokken 08:15 møtte vi opp ved bussterminalen på Leknes, for å ta bussen. Ombord i bussen ble vi møtt av en smilende og hyggelig sjåfør. På turen mot Vågan var det mye spenning og god stemning blant oss elever. Vi gledet oss veldig.

Først stoppet vi i Kabelvåg, der målet var Lofotakvariet. Dit hadde vi hatt lyst å dra etter at vi i fjor gjennomførte et stort prosjekt om Lofotfiske. Da vi kom dit, var det mye som skulle sjekkes ut. Ute var det seler og otere, men også veldig fin utsikt over havet og lofotfjellene. Vi var veldig heldige med været, solen skinte fra skyfri himmel og det var varmt i luften. Inne var det mye rart. Vi møtte både sverdfisker, sjøstjerner og mange andre fine fisker og havdyr. Noen av fiskene fikk fram latteren i oss, med sitt spesielle utseende. Vi fikk repetert kunnskapen vi hadde om forskjellen på sei og torsk, og det var fint å få levende fisk på nært hold. Det var mange rare og fine øyeblikk der, men siden vi skulle ta bussen videre til Svolvær for å få med oss flere opplevelser, måtte vi dra etterhvert.Klikk for stort bilde Etter det fine besøket i akvariet, dro vi til krigsmuseet i Svolvær. Vi fikk guidet tur der av William Hakvaag. Han fulgte oss rundt og fortalte oss om 2. verdenskrig. Det var veldig spennende og lærerikt. Vi fikk blant annet lære mye om Adolf Hitler og hans bakgrunn. Vi så også våpen og uniformer som ble brukt av soldatene under andre verdenskrig. Vi fikk et innblikk i hvordan andre verdenskrig hadde betydning for befolkningen i Lofoten, og vi fikk høre om lokale helter som hadde risikert livet for landet vårt. Det var både spennende og skremmende å se tingene som faktisk var tilstede da krigen herjet i landet vårt.

Videre gikk turen til restaurant Ni Hao. Der spiste vi god mat og hygget oss, før vi vandret videre til torget i Svolvær for å kose oss i solen. De som ønsket fikk gå innom forskjellige butikker.
Det ble tatt mange bilder gjennom dagen, og dette er en opplevelse vi aldri vil glemme!
Så tusen takk til Vestvågøy kommune og Boreal for at vi fikk denne opplevelsen.

På vegne av 7. klasse ved Buksnes skole: Astrid Holsmo Bendiksen