Skjerpede tiltak vedrørende karantene for besøkende og fastboende i Vestvågøy

Til reiselivsaktører og vertskap for Airbnb og annen privat utleie

NB: Viktig informasjon om skjerpede tiltak vedrørende karantene for besøkende og fastboende i Vestvågøy

1.     Karantenetiltak er skjerpet nasjonalt til også å gjelde besøkende som har oppholdt seg på Island og i Danmark – dette i tillegg til alle som har oppholdt seg i land utenfor Norden f.o.m 27 februar.

Se vedtak her

2.     Alle kommuner i Lofoten og Vesterålen innfører nå karanteneregler for tilreisende og fastboende som har oppholdt seg i Oslo, Viken, Innlandet, Telemark, Vestfold, Rogaland,Vestlandet og Agder  med tilbakevirkende kraft f.o.m 10.mars.  Disse områdene har nå et antall smittede per innbyggere på høyde med Italia. (se fullt vedtak på hjemmeside)

Dette vil etter alt å dømme gjelde flere av deres gjester og eventuelt også medarbeidere.

Kartlegging og god informasjon til gjestene er vesentlig i denne fasen.

3.     Vi ber derfor om at alle gjester fyller ut skjemaet det er lenket til lenger ned på siden. Skjemaet kan lastes ned både på norsk og engelsk.

4.     Videre ber vi om at følgende informasjon distribueres til gjester som omfattes av karantenebestemmelser. Dette gjelder også gjester som leier hos private verter som airbnb: Informasjon til gjester i karantene (PDF, 486 kB)/ Information to guests in quarantine. (PDF, 489 kB)

Benytt dette skjemaet (PDF, 553 kB) som skal sendes til beredskapskoordinator@vestvagoy.kommune.no.

Du kan ta bilde med mobilen hvis du ikke har tilgang på en skanner.

Please fill in your information in this form (PDF, 551 kB) and send to beredskapskoordinator@vestvagoy.kommune.no

You may take a picture of the form with your cell phone when it is completed and send it to us as a picture.

5.  Regjeringen varsler utvidet grensekontroll og stenging av lufthavner fra mandag kl 08.00.  I den forbindelse antar vi at enkelte gjester i karantene ønsker å dra hjem før dette inntrer. Merk at gjester i karantene ikke under noen omstendighet skal benytte offentlig transport for eventuell hjemreise (rutefly, buss, hurtigrute, hurtigbåt, ferge mm

6. Dersom gjester krysser JA på symptomer på smitte skal disse umiddelbart i isolasjon på sine respektive rom / overnattingssted. Helsemyndigheter skal ikke kontaktes før symptomer blir så plagsomme at helsehjelp anses som nødvendig – legevakt tlf: 116 117

For øvrige besøkende fra landene og regioner innenlands  som er omfattet av karantenebestemmelser gjelder «hjemmekarantene» på overnattingssted slik som informert om tidligere.

Ved spørsmål vedrørende reiseliv og korona, kontakt beredskapskoordinator Sigve Olsen, tlf. 481 55 003, som koordinerer dette i kommunens kriseledelse.