Samarbeider om økt refleksbruk

Vestvågøy kommune og Boreal Transport vil få opp refleksbruken, og samarbeider om bevisstgjøring og trafikksikkerhet.

Boreal refleks 021118 - Klikk for stort bilde

Mandag 12. november begynner utdelingen av refleksvester til samtlige skoleelever i Vestvågøy kommune. Det er de ansvarlige for kommunale veier som har regien i dette, og de vil også sørge for at skoleelevene får mest mulig kunnskap om refleksbruk, slik at vestene ikke legges bort. Klassene skal derfor velge to elever, som skal være refleksambassadører. Disse skal delta på et informasjonsmøte om refleksbruk, før de får med seg refleksvester og sin nye kunnskap tilbake til sin klasse.

Klassene vil også få muligheten til å vinne en tur med «charterbuss» til et valgfritt sted i Vestvågøy kommune, og det er Boreal Transport som stiller med denne premien.

Alle klasser som sender informasjonsenheten i Vestvågøy kommune et klassebilde der elevene er iført de refleksvestene de vil få utdelt, er med i trekningen av bussturen. Trekningen er det ordfører Remi Solberg som skal stå for.

Boreal er som de fleste sikkert vet, Nordland Fylkeskommunes samarbeidspartner på busstransport i fylket vårt, og Boreals sjåfører er veldig opptatt av at fotgjengere skal vises i mørket. Derfor har også Boreal delt ut refleksvester ved flere anledninger, og sjåførene deler i disse dager ut refleksbrikker i regi av sin fagforening, Yrkestrafikkforbudet.

Fakta om refleks

• Bare 29 prosent av de voksne i befolkningen, bruker refleks. Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent.
  • Du trenger refleks selv om det er gatebelysning. Flest fotgjengerulykker skjer i byene.
  • Refleksen bør henge i knehøyde for å motta mest mulig lys fra billyktene.
  • Refleks er forbruksvare, riper svekker refleksjonen
  • Uten refleks er du først synlig på 25 - 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død.