Påskeråd fra kommuneoverlegene våre

Det blir en helt spesiell påske i år, men den blir garantert bedre og tryggere hvis vi følger nasjonale og lokale råd. Her kan du lese kommuneoverlegenes råd for påsken 2020.Klikk for stort bilde

Påsken er ofte tid for å samles, også på tvers av landet. Kommuneoverlegene har mottatt mange henvendelser fra folk som ønsker å legge påskeferien hit. Studenter vil hjem og treffe familie og venner. Turister vil på topptur.

Henvendelsene til oss har i all hovedsak handlet om at folk vil ta hensyn. Vårt råd er at akkurat denne påsken bør vi velge annerledes og holde oss i ro.

Det finnes likevel noen unntak, regjeringen påpeker at reiser som er strengt nødvendig kan gjennomføres. Da må de lokale karantenereglene følges.

Det er per i dag lovlig å reise til Vestvågøy, men dersom du kommer fra fylkene i dette vedtaket, må du være i karantene mens du er her.

• Vi oppfordrer sterkt til å ikke drive med risikoaktiviteter som kan utløse redningsaksjoner.
  • Regjeringen har nedlagt forbud mot opphold på hytter i annen kommune enn bostedskommune og dette kan bli bøtelagt. Det gis ingen dispensasjoner.
  • La barn ha en til to faste lekevenner som de er sammen med gjennom perioden. Snakk sammen blant foreldrene så ingen havner utenfor.
  • Unngå større forsamlinger og hold god avstand til andre enn dine nærmeste
  • Fortsett med god håndhygiene og hold deg oppdatert på fhi.no.

Vi ønsker å informere alle innbyggere i Vestvågøy kommune om at fastlegene har god nok kapasitet til å ivareta de som trenger helsehjelp, også de som ikke er relatert til koronavirus. Det er fortsatt viktig at henvendelsen skjer på telefon eller SMS til fastlegekontoret eller på telefon til legevakt utenom fastlegenes åpningstid.

Det har vært bekymring knyttet til pasienter som ikke møter opp på time på sykehuset og heller ikke kontakter legekontoret. Dette kan henge sammen med både engstelse for smitte og et ønske om å ikke belaste helsevesenet.

Legetjenesten i Vestvågøy er i disse dager organisert for å ivareta smittevernet. Vi ønsker å informere alle om å ta egen helse på alvor og ha lav terskel for å ta kontakt, opplyser kommuneoverlegene i Vestvågøy.