Nyhetsbrev uke 6/21

Nyhetsbrev etter ei nydelig vinteruke.

Nå skjer store ting med Gravdal barnehage

Etter vedtaket om renovering og utbygging i barnehagen i 2018 som så ble satt på vent skal vi nå endelig igang med arbeidet. Det er nesten sånn at vi ikke tror på det enda at barna skal få bedre rom å trives og utvikle seg i og at medarbeiderne skal få hensiktsmessige arbeidsrom og garderobeforhold etter 2021 standard. Krav til arbeidsoppgaver, innhold og ikke minst samarbeid i personalgruppa har endret seg siden 1989.

Klikk for stort bildeVestvågøys fineste barnehageuteområde?
Vi ser virkelig fram til et godt samarbeid med TEFT om å utvikle barnehagen til en ny hverdag. Som ståa er nå så har jo vi et av Vestvågøys fineste uteområder med variert terreng og utsikt på alle kanter. Fantastisk utgangspunkt for varierte turer i nærområdet vårt. De siste ukene har gått med til nettopp å nyte de vakre omgivelsene, det skiftende lyset og spennende naturopplevelser. Bla har vi et elgtråkk ved gjerdet til barnehagen.

Klikk for stort bildeVi er redusert i antall barn for å kunne ivareta de best mulig mens utbedring og bygging pågår, og jeg regner med at dette også gir input til spenning og fin lek. Det blir nok en del snekring blant ungene også framover.

Enhetsleder Birgitte Aulie ser fram til å bli mere «up to date» og fortsette med jobben med å støtte ungene til raushet og robusthet i årene framover med like fin natur og praktiske lokaler.

Kor e skian?

Denne epost kom fra en innbygger som ønsket å få den med i nyhetsbrevet:

Jeg var på ski ved Lofothallen, og der traff jeg Sigve som styrer med næringsarbeid i kommunen, og som også ivaretar ukentlig nyhetsbrev. Sigve spurte en mann som kom gående «kor e skian» og fikk til svar «innerst i boden».

Klikk for stort bildeDet anbefales å lete frem skiene, det er veldig fint å gå nå. Benytter anledningen til å takke Inge Olsen & co for alt gratis arbeid som legges ned for innbyggerne. Det er også gode muligheter for å spasere til fots, men gå helst utenom skisporene, så blir alle glad.

I tillegg til fine preparerte skispor, er det også akebakke og benker ved Lofothallen. Her kan du få en fin stund sammen med familien + en varm kopp kakao. Det er storstilt natur i området, og masse frisk luft.

Vi ser en og annen hundepose som ligger henslengt her og der. Se på det som en fin ryggøvelse når du bøyer deg ned og plukker opp etter din egen hund.

Å komme seg ut i frisk luft og bevege kroppen er virkelig folkehelse. Det er nok slik at du må ta ansvar for din egen helse - det klarer verken Inge Olsen eller Vestvågøy kommune å gjøre for deg.

Det meldes om flott vær fremover. Det er skiløyper flere steder i kommunen, på Ballstad, Stamsund, og Bøstad. Snart åpner visstnok også alpinbakken i Stamsund.

Utnytt denne fine årstiden før krokusen dukker opp, og snart er det tid for å plukke blåbær………….

God tur!

Ønsker du deg en attraktiv tomt på Tangstad?

Ny tomt kommer for salg om ca. 1 måned. Tomten legges ut for salg på Vestvågøy kommunes hjemmeside

Klikk for stort bildeGnr 80 bnr 72, nesten 1,2 dekar.

Fin flyt på Storeidet denne uka

Denne uken ble 182 personer i aldersgruppen 85+ og noen i alder 75 - 84  vaksinerte. For 75 - 84 er det første dose mens i 85+ har de fleste kommet til dose 2. Bo og service fikk også vaksinert siste pulje med dose 2.

Storeide forsamlingshus har tidligere blitt brukt som vaksineringssted og er velegnet for dette formålet. De som kom til time hadde fått tildelt time på forhånd i vårt nye system for vaksinering. Dette gjorde at logistikken gikk fint inn og ut av lokalene.

Den som kommer til time registrerer seg og får anvist plass. Deretter kommer vaksinatør til plassen og setter injeksjon. Den vaksinerte beholder sitteplassen til observasjonstiden på 20 minutter er over. Faste plasser, med tilstrekkelig avstand fra andre, bidrar til mindre omløp av mennesker og kontaktpunkter, og sikrer dermed at vaksineringen skjer på en smittevernfaglig måte.

Tilbakemeldingen fra de oppmøtte var at de var fornøyde med hvordan vaksineringen opplevdes.

Den store forskjellen fra tidligere vaksineringer på Storeide er at Drop-In-vaksinering for covid-19 ikke er mulig, da det er en strengere kjølelogistikk og et begrenset antall doser tilgjengelig.

Ingen beskjed om leveranse til førstegangsvaksinering i uke 8, så langt

Vi vaksinerer nå i aldersgruppa 75-84 år. Normalt sett får vi beskjed om leveranser slik at vi har oversikt over de to neste ukene. Denne uka har vi ventet på beskjed for uke 8, men har ikke fått melding om leveranse ennå.

Når vi ikke vet når og hvor mye vi får må vi fortsatt holde bestillingsportalen for førstegangsvaksinering stengt. Merk at de som skal ha 2. gangs vaksinering allerede har fått sine timer og det vil være tilgjengelige doser for disse.

Koronatelefonen rapporterer om at det er mange som ønsker å bestille time, og er frustrerte over at det går så sakte. Vi opererer ikke med ventelister. Det må bestilles når timer blir gjort tilgjengelig. Dette for at vi skal sikre at de som bestiller får et tidspunkt de faktisk kan møte opp på. Det er i denne fasen kritisk å bli sittende igjen med vaksine som må destrueres som følge av manglende oppmøte.