Nyhetsbrev uke 51/22

Vestvågøy kommune ønsker alle kolleger og innbyggere ei riktig god jul!

Juleverksted for voksenopplæringen

Rektor Ole Gunnar Søstrand ved introduksjonssenter for flyktninger og innvandrere (IFI) informerer om et fint juleverksted for elevene ved voksenopplæringen på Gravdal. Han sier videre: "vi hadde seks poster hvor elevene blant annet sang julesanger, lagde julekort, julepynt og pepperkaker.

Pepperkaker i ulike varianter. Ole Gunnar Søstrand

Vi spilte spill og vi hadde en julequiz. Det var stort engasjement, både fra lærere og elever, og vi hadde en flott dag sammen. Kreativiteten fikk blomstre fritt, og det ga seg utslag i mange ulike varianter av både kort, julepynt og pepperkaker. Rektoren beskrev det som et fint juleverksted og ønsker samtidig god jul til ansatte og øvrige kolleger i kommunal tjeneste.

Julestjerna kommer opp

Berit Olsen ved Servicetorget strakk ikke til i høyden, men med god hjelp fra en høg rektor, så ordnet det seg.

Ole Gunnar måtte strekke seg litt, men stjerna kom trygt på plass. Thomas Thomassen

Rektor Ole Gunnar Søstrand syntes det var hyggelig at høyden kom til sin rett, og bistod villig med å få julestjerna trygt plassert på juletreet i foajen på rådhuset.

Julehilsen fra NPU

I forrige uke hadde Enhet for Næring, Plan og Utvikling (NPU) fagsamling og julefrokost.

Samlingen ble avviklet i kommunestyresalen, hvor det var faglig innhold ved folkehelsekoordinator Greta Klevstad.

Thomas Thomassen

Hun foredro om viktigheten av tilstedeværelse. Hun beskrev tilstedeværelse som verdien av å avslutte en handling slik at en er tilstede der en faktisk skal være i neste handling. Om å ikke ta med deg følelsen av å ha mislyktes inn i neste handling. Tilstedeværelse kan hindre ulykker - på alle plan i livet. Bare handling kan føre til at folk blir utbrent. At vi løper fra handling til handling uten å bearbeide og reflektere. Det handler mye om hva slags tempo vi velger å ha i livet vårt, om travelheten skal styre livet vårt, var noe av det Greta snakket om. Hun fikk gode innspill fra deltagerne i møtet, og blant annet Asbjørn Horn viste til at det kunne være klokt å avslutte et møte i noe tid før neste møte slik at man fikk nullstilt og fokusert på neste møte.

Et spleiselag besørget mye god julemat og en trivelig start på dagen for enhetens ansatte. Assisterende kommunedirektør Gard Eide Larsen fikk seg en tur innom og sa noen hyggelige ord til medarbeiderne sine. Noen fine julesanger ble sunget i fellesskap. Det ble også tid til en interessant quiz, som ble vunnet av "den rette gjengen" med Bjørn Harald, Arne og Thomas.

Fv. Enhetsleder Karl Erik Nystad og Arne Klausen ønsker de øvrige ansatte i kommunen en fin juletid. Thomas Thomassen

Alt i alt en veldig fin stund for enheten sine ansatte, og den bidro til å få oss i julestemning.

Reserveløsninger i beredskapssammenheng

Denne uka ble det gjennomført en vurdering av elektronisk kommunikasjon, såkalt ekom, og da spesielt satelittelefonløsninger i kommunal regi.

Fv. Brannsjef Ragnhild Sæbø, nestleder IKT Kjetil Jørgensen, beredskapsansvarlig Thomas Thomassen og assisterende kommunedirektør Gard Eide Larsen kartlegger status Lisa Mevold

Satelittelefoni er en løsning som kan brukes når ordinære telefonlinjer og annen telefoni, internett, osv av ulike grunner faller bort. Det er selvsagt viktig å kunne kommunisere selv i slike situasjoner, og dette ble grundig testet i forhold til nabokommuner. Konklusjonen ble at noen utbedringer og oppdateringer må gjøres, og dette vil bli fulgt opp.

Samarbeid på tvers av yrkesgrupper 

Avdelingsleder Jeanette Blix Skognes ved Vestvågøy sykehjem bidrar til nyhetsbrevet med en julehilsen fra legevakta på Gravdal. Hun beskriver at det var fint at ambulansearbeiderne tok seg tid til julelunsj med sine «fjernkolleger». 

Julelunsj på legevakta. Vi kan se lege Øydis Hana på rett plass til rett tid, og leder ved legevakta Gøril Hellan sammen med ambulansetjenesten sine folk. Jeanette Blix Skognes

Julehilsen fra ordfører Anne Sand

Kjære alle innbyggere i Vestvågøy kommune.

Det nærmer seg høytid og julefreden kan senke seg rundt om i kommunen vår. Det er tid for tradisjoner, julemat og julehygge sammen med familie og venner.

Det er ikke alle som har noen å feire jula sammen med. Og noen grupper er mer sårbare enn andre, spesielt barn og unge. Men vi har et kollektivt ansvar for å ta vare på hverandre. Gjør gjerne litt ekstra for de som er rundt deg, om ikke annet så gi noen varmende ord eller en hilsen til de som trenger det.

Så håper jeg det blir mye glede, latter og gode opplevelser hos dere alle, sånn at dere kan gå inn i det nye året med ekstra overskudd og energi og med økt motivasjon til igjen å møte hverdagen.

Jeg ønsker dere alle en gledelig og fredfull julehøytid og et riktig godt nytt år!

Varm julehilsen fra Anne – Ordfører

Julehilsen fra kommunedirektør Morten Dyrstad 

Kjære kollega, tusen takk for den store innsatsen du har gjort i år.

Vi har de siste årene lært oss å leve med uforutsigbarhet og store endringer. 2022 har vært preget av endringer i verden og nye store utfordringer. Jeg er imponert over hvordan vi sammen klarer å finne nye løsninger og gode arbeidsmåter. Du og din innsats er viktig.  

Nå snur sola snart, og vi går inn i julehøytiden. Noen av dere skal ivareta innbyggerne våre gjennom vakt og beredskap, mens andre kan nyte noen fridager. Uansett hvor og hvordan dere tilbringer julen, så ønsker jeg deg fine og fredelige dager. Det blir fint å treffes igjen i 2023. 

God jul!

Julegrøt og gløgg på rådhuset

Kantinepersonalet i form av Susann Eltoft og Solveig Eltoft gjorde stas på de ansatte og serverte julegrøt tidlig i uka. Det ble en hyggelig stund med julegrøt, gløgg, samt kaffe og kake. En verdig avslutning før juleferien og tilbudet ble satt stor pris på.

Her er noen bilder fra tilstelningen. 

En av dem som koste seg var økonomirådgiver Audun Rainer Busch Bonnier. Han beskrev at det var et godt tiltak, og at det ble en koselig stund rett før jul. Et lite skår i gleden var at han ikke fant mandelen i grøten, men han syntes ikke å være særlig preget av det. 

Julehilsen fra Vestvågøy boligstiftelse

I siste styremøte før jul i Vestvågøy boligstiftelse fant vi det betimelig å sende en julehilsen til ansatte, leietagere og samarbeidspartnere.

Fv. Kurt Atle Hansen, Arne Reiersen, Thomas Thomassen, Pål Klæth (daglig leder), Liv Bodil Bendiksen og Nell Peggy Pedersen i årets siste styremøte i VBS. Gøril Urås

Vi lover å stå på for leietagerne i tiden framover for å gi et best mulig tilbud. God jul og godt nyttår!

Mulighet for å trimme bort litt "juleflesk"

Fredag 30. desember har folket mulighet til å trimme bort noen ekstra kalorier. Da inviterer Lofotvolley til romjulscup i volleyball i gamle Lekneshallen. Turneringen starter kl 1030 og er antatt ferdig noe før kl 1800 avhengig av hvor mange lag som melder seg på. Det er åpen hall og gratis inngang hvis noen vil se på i stedet for å utfolde seg på banen.

Lofotvolley

Bjarne Martinsen i Lofotvolley sier at det blir kioskdrift og mange gode kamper å få med seg. Alle kan melde seg på så det er ikke behov for å være spesielt godt trent. Påmelding av lag gjøres til Lofotvolley. "Team to beat" er nok som vanlig "familielaget" til Zicco med Tom Renè Reppe som kaptein, og ikke minst egen heiagjeng ledet av Rita Iren Nordheim på tribunen.

"Gutta" ønsker god jul med årets siste nyhetsbrev

Da er det tid for å publisere årets siste nyhetsbrev. Det inneholder mange hilsninger og kommunalt ansatte i julestemning. Vi takker for mange gode bidrag gjennom året og kårer samtidig NPU som beste bidragsyter til nyhetsbrevet... :) Takk til Esben Nedrebø i Servicetorget for god hjelp og støtte med oppdateringer på hjemmesiden.

Fv. Næringssjef Sigve Olsen og informasjonsansvarlig Thomas Thomassen er snart klar til juleferiring og takker for et fint år. Esben Nedrebø

Også guttene bak nyhetsbrevet ønsker å si god jul til våre kolleger. Vi ønsker dere en fin og fredfull juletid, og et godt nyttår når den tid kommer.