Nyhetsbrev uke 42

Noe nytt og noe nytt på nytt i ukas nyhetsbrev fra Vestvågøy kommune.

Næring Plan og Utvikling på gårdsbesøk

Torsdag 8 oktober, var ansatte ved NPU på besøk hos Lofoten Gårdsysteri, på Saupstad i Vestvågøy.

Hugo Vink og Marielle Vink-de Roos tok godt i mot gjengen fra 3. etasje på rådhuset som fikk en omvisning på gården. Her ble de kjent med arbeidet som ligger bak økologisk landbruksproduksjon og sertifiseringskrav i produksjonssyklusen av geitemelk.

Klikk for stort bildeParet kjøpte gården i 2000 og la ganske raskt om til økologisk produksjon. 20 år senere har gården ysteri, 165 melkegeiter, gårdskafé, urtehage, matopplevelser, og ikke minst drivere med fortsatt godt mot og sterkt engasjement. Hardt arbeid og målrettet innsats har resultert i prisvinnende oster og stedet har blitt en populær besøksgård.

Klikk for stort bildeNordnorsk økomatpris 2020 utdelt av Fylkesmannen i Nordland og Fylkesmannen i Troms og FinnmarkLofoten Gårdsysteri ble i år mottaker av Nord Norsk økomatpris. I begrunnelsen står det blant annet: «Lofoten gårdsysteri har vært svært innovativ og bidratt med viktig kunnskap og inspirasjon til andre som satser på økologisk landbruk, lokalmat og opplevelser rettet mot reiselivet. Aktivitetsnivået er høyt og engasjementet stort. Vi mener Lofoten gårdsysteri har gjort en spesiell innsats for å fremme både produksjon, videreforedling, varehandel, servering/restaurantdrift, formidling og undervisning om økologisk mat».

Klikk for stort bildeLandbruksansvarlig Ivar Johansen gratulerte prisvinnerne og takket for å få komme på et inspirerende besøk.

Få med deg siste del av Matfestivalen i Lofoten i helga

Klikk for stort bildeDaglige sendinger "God morgen Lofoten!" - Her frokost-TV med Ruben Einarsen (Thon Hotel Lofoten) og Gøril Urås (Lofotlam) Tema for Matfestivalen i Lofoten i år er INSPIRASJON til å SMAKE PÅ LOFOTEN! - lær noe nytt, bruk mer lokale råvarer og spis mer på lokale spisesteder. Festivalen 12. - 18. oktober har rekordmange aktiviteter på programmet (50 !) gjennom digitale og fysiske arrangementer, unike festivalmenyer og måltider. Det er ennå mulighet å delta!

Årets program

Programmet i helga

Vi minner om TV-aksjonen

TV-aksjonen går i år til WWF, som skal bekjempe plast i havet ved å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer i Indonesia, Vietnam, Filippinene og Thailand.

Klikk for stort bildeTV-aksjonskomiteen ved Svenn-Arne Gundersen, Randi Hennie Nilsen og Wenche Bolle håper at de som har mulighet til å bidra til TV-aksjonen gjør det ved å gå inn på kommunens digitale bøsse for å støtte aksjonen.

Digital bøsse

Det er også mulig å gi ved å overføre til TV-aksjonens konto 8380.08.09005, eller ved å vippse til 2133, eller du kan ringe TV-aksjonens givertelefon 822 08 008, da gir du 300 kroner over telefonregningen.

Høst-uke for introduksjonsprogrammet til tross for koronabegrensinger

Til tross for begrensninger grunnet korona pandemi og smitteverntiltak, fikk Flyktning- og Innvandrerenheten gjennomført årets høst-uke for deltakerne på introduksjonsprogrammet.

Lofoten Brann- og redningsvesen v/Roger Vian og Øyvind Brattli kjørte opplegg der flyktning-gruppen ble delt inn i to som etter tur fikk teoretisk opplæring i brannsikkerhet og forebygging, for så å få prøvd seg på å slukke brann. Brann utrykning  under opplæringen gjorde at deltakerne også fikk et lite innblikk i hva som skjer når alarmen gårJ

Psykisk helse v/Kristoffer Johansen hadde innlegg om psykisk helse og spillavhengighet.

Lofoten Friluftsråd v/Peter Andresen og Ingrid Lie Malmquist tok med grupper på tur-dag til LOIF’s gapahuk der de bl.a. hadde laget opplegg med orienteringsløp med allemannsrett som tema. Det ble også laget felles mat på bålet. Noen av barna til deltakerne var med på et eget opplegg i regi av Lofoten Friluftsråd, barna ble kjørt til  Riseskogen av ansatte i FIE.

Klikk for stort bildeGlimt fra aktiviteteneVi er takknemlige for den positive holdningen og engasjementet til alle som bidrar i høst- og vinterukene! En stor takk til Lofoten Brann- og redningsvesen, Psykisk helse og Lofoten Friluftsråd! -  Uten dere hadde undervisningsopplegget blitt rimelig stusselig, understreker enhetsleder Maria Berg.