Nyhetsbrev uke 39

Rosa sløyfe til alle

I oktober vil samtlige ansatte på Leknes bo- og servicesenter ha rosa sløyfe på brystet, og de utfordrer like gjerne alle kommunale enheter til å gjøre det samme.

Men litt om bakgrunnen:

-Hver dag får ni kvinner i Norge brystkreft. I hjemmetjenesten på Leknes Bo og service er det en overvekt av kvinner, hvor en iblant oss det siste året har vært rammet av brystkreft. Vi kollegene kjente det derfor naturlig å skulle støtte opp om, samt sette fokus på et så viktig tema som brystkreft gjennom Rosa sløyfeaksjonen, sier avdelingsleder på Leknes bo- og servicesenter, Sissel June Solgren Tollåli.Klikk for stort bilde Kollega og verneombud Rose Mari Opsahl har vært en aktiv pådriver i den lokale aksjonen på bo- og servicesenteret, og hun har endevendt velferdskassa og funnet 5.000 kroner til å kjøpe femti rosa sløyfer slik at alle hel- og deltidsansatte får hver si sløyfe.

-Vi har kjøpt sløyfene direkte fra Kreftforeingen, og hvis andre nå bestemmer seg for å gjøre det samme, og må ha mange sløyfer, så er det greit å kjøpe derfra. Det tok bare to dager, og så slipper man å tømme lageret til de som selger sløyfer lokalt, sier Opsahl.

-Så i oktober bærer vi den Rosa sløyfen for å vise omtanke for de som er rammet, og for å bevistgjøre hverandre gjennom fokus på brystkreft. Pengene som samles inn ved at vi kjøper den Rosa sløyfa går til brystkreftforskning og andre brystkreftrelaterte prosjekter. Pengene vi har brukt på dette er fra vår velforening, oppsummerer Tollåli og Opsahl.

Så da er oppfordringen sendt videre: Støtt rosa sløyfe-aksjonen. Kjøp sløyfe, bær den på brystet i oktober, og vis at du bryr deg.

Hashtag eller heimplass?

Årets "Med Andre Ord" tar for seg tema du som Lofoting lever i hver dag, og har fått tittelen "Lofoten - hashtag eller heimplass?".

  • Spennende gjester i år som skal samtale om temaet er:
  • Karin Marie Antonsen - Nordlandsforskning
  • Jann Engstad - Lofoten Aktiv
  • Svein Gunnar Helland - Destination Lofoten
  • Sigve Olsen - Næringssjef i Vestvågøy kommune
  • June Grønseth - Naturvernforbundet i Lofoten

I tillegg har arrangørene på Meieriet Bibliotek fått litterære bidrag fra Knut Nærum og Tonje Unstad, som nærmer seg tematikken på sin måte.

Samtalene ledes av Kristin Beyer Granhus og Unni Kasteng-Jakobsen, og her får du en kort introduksjon til hva som skal debatteres:

Lofotnatur pryder hvert år hundretusener av turistbilder verden over. På samme tid representerer naturen i Lofoten en selvfølgelig ramme rundt dagliglivet og identiteten til de fastboende. Hvordan kan rause Lofotinger forbli rause med et stadig økende trykk av turister, som nå strekker seg over hele året? Stadig flere av oss etterlyser grenser mot turisme, men også bedre tilrettelegging for de turistene vi har kapasitet til å ta imot.
I «Lofoten – hashtag eller heimplass» snakker vi om identitet, natur, tilhørighet, forurensning og frihet både for de av oss som bor her, og for de som er på besøk.

Tid og sted: Fredag 27.september Kl.19.00 i Meieriet Bibliotek

LINK lunsjkonsert i Fryseriet

Lofoten internasjonale kammermusikkfest arrangerer lunsjkonsert i Fryseriet på Meieriet lørdag 28. september.

Denne gangen er det Lill Rebekka Jentoftsen (sopran), Rune Larsen (trekkspill) og Erika Toth (fiolin) som står for de musikalske innslagene. Et variert program hvor de ulike instrumentene og personene bak bidrar på forskjellig vis. Det blir kjent, underholdende, virtuost og spenstig musikk i en eller høyst uformell atmosfære. Daglig leder Knut Kirkesæther introduserer og syr det hele sammen til en lunsj utenom det vanlige.

Billettpris voksne kr. 250,- / barn kr. 100,- Enkel lunsj er inkludert i billetten.

Tid og sted: 28. september kl.12.30 i Fryseriet i Meieriet Kultursenter

Arealplan på høring

Arealplanen for Vestvågøy er nå ute på 2. gangs høring, og fristen for å komme med innsigelser og innspill er 4. november. Det betyr at planleggerne Guro Haug og Martine Unneberg må regne med en del publikumskontakt fremover, da det ofte dukker opp en del spørsmål fra de som eier eiendommer som blir berørt av arealplanen, eller er nabo til eiendommer der det kan bli annen bruk i fremtiden.Klikk for stort bilde Høringen som nå pågår har til hensikt å ta opp i seg mindre justeringer, og planleggerne har ikke anledning til å ta inn vesentlige endringer uten å involvere politisk nivå. Her finner du mer informasjon. Der vil du kunne lese om hva som er justert og endret siden 1. gangs behandling, og alle endringer er listet opp punktvis på en grei og oversiktlig måte.

Fakturaer på vei

Vestvågøy kommune sender ut fakturaer for kommunale gebyrer 2. termin 2019 denne uka. De fleste vil ha fakturaen i postkassa før helga. Forfallet på fakturaen er 20. oktober. De som har avtalegiro og/eller e-faktura har allerede fått faktura i nettbanken. De som får faktura på Vipps kan ikke se hva fakturaen gjelder. De må derfor logge seg inn i nettbanken for å få deltaljene for fakturaen.

Min Side for ansatte

Vestvågøy kommune har nå tatt i bruk Visma-programmet "Min Side" der ansatte selv kan registrere kompetanse, pårørende og ellers alle forhold som måtte berøre arbeidsforholdet. Også lønnsslipper vil bli lagt på Min Side i dokumentarkivet, slik at det blir slutt på å sende ut lønnsslipper til den enkelte arbeidstaker fra 2020.
Ansatte som trenger hjelp og veiledning, vil få dette hos sin nærmeste leder, men det ligger mer informasjon på denne siden.

Minner om MoE

Geir Ove Andersen i Figureteateret i Nordland minner om at de som liker støyende rock og sinte tekster bør innfinne seg i Stamsund på torsdag i neste uke: Klikk for stort bilde Andersen sier dette om konserten.

"Det norske bandet MoE spiller kompromissløs støyrock, sammen med den danske saksofonisten Mette Rasmussen. Publikum får servert en vill blanding av noise, jazz og protestviser. Musikk for de som forakter likegyldighet og snur ryggen til passivitet. MoE er på turne og spiller i Lausanne, Brussel og Berlin, men først kommer de til Stamsund!"

Tid og sted, torsdag 3. oktober kl. 21.00 på Figurteateret i Stamsund

Endrer på innkjøringen

Som følge av praktiske problemer med dagens løsning, endres nå innkjøringen i den enveiskjørte "bussgata" på Leknes. Den midlertidige løsningen, som skal prøves ut frem til nyttår, fungerer i all hovedsak, men en del praktiske problemer er avdekket.Klikk for stort bilde -Vi ser blant annet at større kjøretøyer, slik som semitrailere, har store problemer med å komme seg inn i det venstre feltet der det nå er skiltet at man skal kjøre. Derfor vil vi fjerne den trafikkøya som er der i dag, og det midlertidige kollektivfeltet vil ikke begynne så tidlig som det gjør i dag. Det vil forhåpentligvis skape mer ro og oversiktlighet for de som kjører inn i denne delen av Storgata når skiltene blir flyttet litt innover i gata, sier sivilingeniør Kenneth Westeng i Asplan Viak.
Westeng er byggeleder for Storgata-prosjektet, og følger opp så vel byggeprosessen som de midlertidige endringene som må gjøres for at byggearbeidene skal kunne gjennomføres.
Westeng har også diskutert andre endringer med entreprenøren for å minske konsekvensene av veistenging og omkjøring. Blant annet har ulike løsninger for å gjøre Storgata ved Meieriet mer tilgjengelig vært et tema, men det er så langt ikke besluttet noe:
-Det er gjerne slik at en endring som i utgangspunktet kan løse et problem, ofte får en følgekonsekvens. Vi evaluerer derfor fortløpende og endrer ved behov, men vi trenger litt tid for å sanke efaringer, påpeker Kenneth Westeng.
Endringen ved innkjøringen i Storgata ved Alf Lie-rundkjøringa mener han kan være et godt eksempel på at man justerer ved behov.
-Samtidig må vi også se at det er noe som bare må få gå seg til. Jeg kan vanskelig se at det kan gjøres særlig tydeligere at man ikke har anledning til å kjøre videre østover i Storgata ved Skulbrugården. Der er det to skilt og det ene feltet er delvis fysisk sperret. Men etter det jeg kan se, er det nå lengre mellom hver gang noen kjører mot kjøreretninga, oppsummerer han.
Westeng kan også fortelle at tydeligere skilting på E10 om endringene i Leknes er diskutert i byggemøter og tatt videre med Statens Vegvesen.

Ordfører Remi Solberg oppfordret nylig innbyggerne på Vestvågøy til å bruke sentrum som normalt, selv om man ikke kan benytte samme adkomst som tidligere.