Viktig melding

Nyhetsbrev uke 39/23

Hva rører seg i Vestvågøy? Her er et lite innblikk.

 

 

Kommende arrangementer:

Lørdag 30. september
QFestivalen 2023

Ung og engasjert? – Ny påmeldingsfrist torsdag 05. oktober
Ungdommens kommunestyre (UK)

Lørdag 07. oktober
Bruktmarked på Meieriet

Torsdag 19. oktober (og utover høsten)
Temakafé for kreftrammede

Faglig samling  01. november – Husk påmelding innen fredag 6. oktober
Vårres Unga

Faglig samling 14. november – Husk påmelding innen mandag 13. november
Bor det en lærer i deg? – LæreriNord

 

 

Aktuelle saker:

Bordflagg på talerstol - Klikk for stort bildeKommunestyresalen, Vestvågøy rådhus Vestvågøy kommune

Nytt kommunestyre i Vestvågøy

På tirsdag 03. oktober kl. 09–17 er det klart for første kommunestyremøte etter lokalvalget. Da velges ny ordfører, varaordfører og formannskapet som skal sitte i perioden frem til 2027.

Kommunestyret er øverste myndighet i Vestvågøy kommune og består av 33 folkevalgte politikere. Formannskapet velges blant disse og består av 7 medlemmer.

Etter årets lokalvalg ser fordelingen slik ut (se tabell under).

 

Valgresultat 2023

Valgresultat 2023
Parti Antall medlemmer til kommunestyret
Fremskrittspartiet 8
Høyre 7
Arbeiderpartiet 7
Senterpartiet 3
SV (Sosialistisk Venstreparti) 2
Kristelig Folkeparti 2
Venstre 1
Norgesdemokratene 1
Miljøpartiet De Grønne 1
Rødt 1
Totalt antall 33

 

Ønsker du å se sakslisten til tirsdagens møte?
Se sakslisten her

Husk at du også kan følge kommunestyremøtet fra Kommunestyresalen på rådhuset, eller digitalt via KommuneTV.
KommuneTV

 

 

 

To hender med et klistremerke i gull i midten, med påskrift «Årets frivillig». Fotocollage - Klikk for stort bilde Vestvågøy kommune

Kjenner du en som fortjener «Frivillighetsprisen 2023»?

Fortsatt gjenstår kåring av «Frivillighetsprisen 2023». Kjenner du en verdig kandidat? Nominer vedkommende da vel! Gjør det innen torsdag 5. oktober 2023.

Frivillighetsprisen er fortsatt ganske fersk her i Vestvågøy kommune. Kanskje er det nettopp derfor vi ikke har fått inn nok nominasjoner ennå? «Det kan i alle fall ikke være fordi det ikke finnes mange nok gode kandidater her i Vestvågøy», utdyper kulturkonsulent i kommunen, Trond Handberg.

Send inn nominasjoner til postmottak@vestvagoy.kommune.no
Merk e-posten med «Frivillighetsprisen 2023»

 

 

 

 

Næringsprisen, Miljøprisen og Kulturprisen 2023 går til...

Formannskapet i Vestvågøy kommune vedtok enstemmig 20. september å tildele årets priser til følgende tre vinnere: Lofothau AS, Asvo AS og Ken-Gøran Mikkelsen. Vinnerne har utmerket seg på strålende vis innenfor hver sin kategori, og er viktige og positive drivkrefter i vårt samfunn.

Det blir prisdryss under «Matfestivalen i Lofoten» på lørdag – der Næringsprisen og Miljøprisen deles ut kl. 12:00.
Se programmet her

 

Næringsprisen 2023 går til: Lofothau AS

Ved å transformere en tidligere undervurdert og oversett råvare – nemlig «torskehau» har Lofothau AS skapt et produkt og produksjonsapparat som ingen lenger kan ignorere. Gjennom kvalitetsforbedringer og nytenkning har de skapt betydelige verdier gjennom hele verdikjeden. Familiebedriften startet i det små, og er nå en viktig arbeidsgiver for mange i vårt distrikt – med sitt fokus på blant annet lærlinger og moderne produksjonsanlegg. De har satt spor på tvers av Lofoten, Vesterålen og Senja, og rett mange er takknemlige for deres samarbeid, arbeidskapasitet og ståpåvilje.

Lofothau AS er en sann inspirasjon, og verdig vinner av Næringsprisen 2023.

 

Miljøprisen 2023 går til: ASVO AS

Vestvågøy ASVO AS er en banebrytende miljøpioner. Gjennom sitt dedikerte arbeid med gjenbruk, avfallshåndtering og ressursutnyttelse har ASVO demonstrert sitt engasjement for miljøet og lokalsamfunnet. De tar vare på en rekke overskuddsmateriell innen fiskeindustri, trevare, isopor og møbler, og legger til rette for gjenbruk både i egen produksjon og videre produksjon. Deres innsats for å redusere CO -utslipp og fremme bærekraft er beundringsverdig. Sertifisert som miljøfyrtårn, viser ASVO en kontinuerlig forpliktelse til å ta vare på naturen og miljøet.

Vestvågøy ASVO AS inspirerer til positiv forandring, og er et forbilde for alle lokalsamfunn. Vi gratulerer med Miljøprisen 2023.

 

Kulturprisen 2023 går til: Ken-Gøran Mikkelsen

Ken-Gøran Mikkelsen har vært en musikalsk kraft og sentral skikkelse i vårt musikkliv i flere tiår. Han har gitt publikum store kulturelle opplevelser – både som utøvende og skapende musiker. Mange husker spesielt hans virtuose fremføringer på orgel og ess-kornett – samtidig. Kent-Gøran har vist en utrettelig og dedikert innsats for kulturen og sitt lokalmiljø, og det har ikke gått upåaktet hen. Vi er mange som er takknemlige.

Kent-Gøran sitt bidrag til Vestvågøys kulturliv er uvurderlig, og for det tildeles han Kulturprisen 2023.

 

 

 

Fem personer oppstilt foran fiskesjark - Klikk for stort bildeFra venstre: Rolf Arne Frantzen, Trond Sørensen, Remi Solberg, Kjell Jakobsen og Angeline Wårheim. Vestvågøy kommune

Stolt «Stamsundværing»

Vestvågøy kommune ønsker å gratulere de stolte eierne Trond Sørensen og Rolf Arne Frantzen med sin splitter nye investering «Stamsundværing». Dere representerer en viktig næring og bærebjelke i vårt lokalsamfunn, og vi er glade for deres ståpåvilje og engasjement.

Ordfører Remi Solberg, Havnesjef Kjell Jakobsen og Saksbehandler Angeline Wårheim fikk gleden av omvisning, nytraktet kaffe, bakst og innspill da de ble invitert ombord av Trond, Rolf Arne og Sisilie Skagen.

Med sine 15 meter lengde og i underkant 7 meter bredde ruver den 50 fots fiskesjarken godt og stabilt i vannet. Det er en topp moderne båt, rigget både for garn og snurrevad. Vi er glade for å se at mannskapet på snart fire er fornøyde – og at de får en ny, optimalisert og tryggere arbeidshverdag i denne flotte, nye båten.
Til lykke!

 

 

 

Tre personer oppstilt foran kamera - Klikk for stort bildeFra venstre: Steinar André Horn (Assisterende rektor, Vest-Lofoten vgs.), Bianca Halvorsen (Kommunalsjef Oppvekst) og Sten Roger Sandnes (Vest-Lofoten Næringsforening). Vestvågøy kommune

Planlegging av YOU-messa igang

Yrkes- og utdanningsmessa (YOU) er en årlig messe rettet mot ungdom, der de kan bli kjent med mulighetene og mangfoldet som finnes i Vest-Lofoten. Messa er en samarbeidsarena mellom skole, kommune og næringsliv.

I tillegg til å drodle rundt kommende messe, som går av stabelen på starten av 2024 – ble det luftet tanker og visjoner om en videreutvikling av hva YOU-messa kan være. Målet er å skape et enda tettere samarbeid mellom aktuelle parter, slik at vi i større grad kan inspirere ungdommene våre, knytte sammen nødvendige ressurser og øke bo- og blilyst blant kommende generasjoner.