Viktig melding

Nyhetsbrev uke 34/21

Høstvekka står for døra og sola skinner. Gled dere også til ukas nyhetsbrev!

  

Stor satsing i utfordrende tider

Næringssjef Sigve Olsen var mandag denne uka på besøk hos Hattvika Lodge på Ballstad. Som så mange andre i reiselivsbransjen ble også bedriften, som Kristian Bøe og Guri Jentoft driver, sterkt rammet da koronaepedemien kom. Det ble en hard tørn med nedskalering av arbeidsstokken og marginal inntjening i en periode. 

Til tross for krisetider og stor usikkerhet har bedriften turt å satse på sin strategi, og å sette ut i livet de planene de hadde før koronaviruset var et faktum. Tilgjengelig kompetanse og personal er en kritisk suksessfaktor, spesielt når det gjelder kokker. For å rekruttere og beholde personell har bedriften blant annen bygget en egen personalbolig med flere boenheter. Dette er en svært bevisst strategi for å kunne utvikle bo- og restaurantkonseptet til Hattvika Lodge.

Ny personalbolig sentralt i bildet.

 I dag har bedriften 8 fast ansatte, noe som er flere enn før pandemien inntraff. Det jobbes intensivt for å utvikle restaurantkonseptet for nybygget som nå reiser seg i innseilinga til Hattvika. Helårlige restauranttilbud, basert på lokale råvarer, er en grunnleggende faktor for videre utvikling og inntjening i reiselivet i Lofoten. - Dette ønsker vi å være med å bidra til, og vi håper på å kunne åpne vår restaurant i løpet av november, sier Bøe. Flere arbeidsplasser blir det også på sikt, 12 - 14 personer når vi er i full drift.

 

Årets sesong blir bedre enn 2020. Gjestene kom tidligere i juni og det er en del bookinger ut september. Får vi nogen  lunde bra booking i vinter har vi nok kommet over den verste kneika, legger Bøe til.

Tilbudet til gjestene som kommer til Hattvika Lodge er av høy kvalitet og det forventes også at stedet har en grønn profil. Det legges til rette for dette gjennom ladepunkter og miljøstasjon for sortering og gjenvinning av avfall.

Næringssjefen fikk også titte inn i den nyrestaurerte Vegabua, et smykke av en robusuite. Et amatørbilde med egen mobiltelefon ville ikke rettferdiggjøre det arbeidet som er lagt ned i dette gamle bygget, og det overlates derfor til  å kunne tas i øyensyn på bedriftens nettsider, når den blir tilgjengelig.

Oppkjøring til Folkehelseuka 2021

 

Fra vestre: Mona Sveum(næringslivet), Eva-Mari Rahkola(samfunnsplanlegger), Åsa Selenius(fysioterapi og friskliv), Kjersti Kruger(næringslivet), Linn With(tannhelsetjenesten), Greta Klevstad(folkehelse), Marte Hykkerud Klevstad(psykisk helse og rus). I tillegg deltar Friluftsrådet, kommuneoverlegen, kultur, frivillighetssentralen og familieenheten i planleggingen, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Ole Martin Romuld


Årets folkehelseuke 2021 er 13.september – 19.september

 

Denne gjengen er godt igang med planleggingen av årets folkehelseuke, og i disse dager spikres et variert og spennende program med rikt innhold. Over helga slippes programmet, og her vil du blant annet finne gratis morgenyoga, yatziturnering, åpen dag på psykisk helse, aktivitetsløype, BLIME-dansen og andre kulturelle innslag. I tillegg vil det dukke opp spennende ting på sosiale medier, som relevante webinarer, intervjuer og gullkorn fra barnemunn.

- Folkehelse kan skapes overalt! På arbeidsplassen, på fritiden, på skole og i barnehage, i vennskap og relasjoner, på fotballbanen, i fjellet og på gatehjørnet. Og akkurat det ønsker vi å ha fokus på under årets folkehelseuke, sier folkehelsekoordinator Greta Klevstad, som har det lokale koordineringsansvaret for Folkehelseuka

- Godt folkehelsearbeid er å jobbe for god helse, trivsel og livskvalitet for alle. Vi ønsker at alle skal få oppleve det å bli inkludert og å kjenne på mestring, fortsetter Greta.

Det skjer mye godt og positivt folkehelsearbeid i Vestvågøy, og folkehelseuka skal være en ekstra markering av dette arbeidet, og en synliggjøring av de tilbud som eksisterer i kommunen i lokalmiljøet.

Vi gleder oss til ei hel uke med dans, glede, aktiviteter og fokus på godt folkehelsearbeid!

Følg med på Vestvågøy kommune sin Facebookside for å få oppdatert info om de ulike arrangementene.

Høyt henger de og blide er de

Denne ukas actionbilder er fra brannlift F-1-3 som øver evakuering fra tredje etasje på rådhuset. Operasjonen gikk helt fint og ingen administrative- eller politiske ledere kom til skade, kan Øyvind Brattli, leder beredskap i Lofoten brann og redningsvesen, fortelle.

Gode muligheter for å stemme i Vestvågøy

 


Etter to og en halv uke med forhåndsstemming i Vestvågøy kommune, ser vi at over 9 % av de stemmeberettigede allerede har benyttet seg av anledningen til å komme innom servicetorget på rådhuset og få avgitt stemmen sin. Det er vi veldig glade for, og vi vil minne om at det er mulig å forhåndsstemme hver ukedag fra kl. 09.00-15.30 til og med 10. september. Torsdag 2. september har vi ny langdag med åpent til kl. 19.00, og det blir også langåpent hver ukedag kl. 09.00-19.00 den siste uka før valget, altså 6.-10. september.

 

Valginformasjon ligger her...

Besøksforvaltningskurset besøker Leknes

Besøksforvaltningsprosjektet i Nordland fylkeskommune arrangerer sammen med Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) desentralisert studie; Bærekraftig besøksforvaltning og levende lokalsamfunn.  Denne uka hadde studentene sin 2. samling med Meieriet kultursenter på Leknes som base. Fra Vestvågøy kommune, Næring plan og utvikling deltar Martin Reigstad og Sigve Olsen på dette studiet.

En viktig del av kurset er å lære av praktiske eksempler, og gruppa fikk gode presentasjoner på Hauklandstranda, Uttakleiv og på Fredvang.

Vaksinestatus 

Etter ei uke med vaksinering på Storeidet og pop-up på Vest-Lofoten videregående skole ser statistikken slik ut:

 


Vi har nå kommet bra i gang med de yngre og denne uka hadde vaksineteamet satt opp vaksinestasjon  på Vest-Lofoten videregående skole. Totalt 92 ble vaksinert, både elever og lærere. 15 av disse var 1. gangs vaksinering.

 

Fredag 3. september vil teamet også være på farten og ha stand på Qltura i Meieriet kultursenter store deler av dagen.

 

92 personer poppet opp for vaksinering hos disse flinke damene.

 


Takk til flinke ungdommer som har vært parkeringsvakter

Hilde Holand ønsker på vegne av vaksineteamet å takke ungdommene har bistått på Storeidet i hele sommerferien sin. Onsdag 18.august hadde de sin siste arbeidsdag hos oss, og de startet alle på videregående skole. De har gjort en formidabel jobb og sørget for at hele vaksineringslogistikken har gått på skinner.

 

Fra venstre Jens Martin Odinsen (15), Isak Pedersen (16), Martin Lingaard (16) og David Voie Hansen (17)

   

 

Har du fått med deg disse nyhetene sist uke?

 

Foreslå kandidater til Vestvågøy kommunes priser 2021

Innbyggerne i Vestvågøy kommune inviteres til å fremme skriftlig forslag på aktuelle kandidater innen 14. september 2021. Les saken her...

Kommunedirektør

Stillingen som kommunedirektør i Vestvågøy kommune er nå utlyst og søknadsfristen er 26. september. Les saken her...

Høstvekka - Hva er nytt?

Les om organiseringen av høstvekka hvem som får ting til å skje.. 

Program Høstvekka

Oversikt over programmet for perioden 28/8 - 4/9 kan lastes ned her... (PDF, 400 kB) Følg ellers med på facebooksida til Høstvekka.