Nyhetsbrev uke 27

Noen nye nyheter og en oppsummering av det vi har lagt ut denne uka som enkeltsaker.

Feiende gode nyheter

Klikk for stort bildeAlexander Pedersen gratuleres med fagbrevet!Fra Lofoten brann- og redningsvesen har vi fått informasjon om at Alexander Pedersen tatt fagbrev som feier. Prøven ble avlagt i midten av juni og karakteren ble "meget vel godkjent". Med dette har Lofoten brann- og redningsvesen nå tre feiere med tittelen Feiersvenn. 

Videre kan branningeniør Øyvind Brattli fortelle at avdeling i Stamsund har ansatt to nye røykdykkere – Martin Risjord Pedersen og Magnus Pedersen (ikke brødre annet i navnet). Disse to startet 24. juni. Avdeling i Flakstad har ansatt tre utrykningslederaspiranter. Tom Kristian Halland, Vibeke R. Holm og Jim Runar Johansen, startet i sin funksjon 1. juli.

VR-flue på Lofotweggen

Klikk for stort bildeInge Wegge hadde tatt med seg VR-briller og Sigve Olsen fikk teste ut konseptet

Inge Wegge fra Lofoten Film Collective var innom og presenterte prosjektet de jobber med for VR-presentasjon av Lofoten. This is Lofoten er plattformen hvor det er laget film fra forskjellige steder i Lofoten, og med VR-teknologien får man en fantastisk mulighet til å se områdene i 360 grader. Teknologien gir mange muligheter i forhold til promotering, men også opplæring og bevisstgjøring i forhold til miljø. Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og det jobbes nå med å få inn finansiering fra annen offentlig og privat virksomhet.

Dra til Leknes på bycamping i sommer

Fredag 26. juni åpnet campingplass for bobil, caravan og telt ved Lofothallen på Leknes. Dette er et forsøksprosjekt i regi av Lofothallen AS. Vest-Lofoten næringsforening og handelsstanden har lenge etterspurt et tilbud om bobilcamping i nærheten av Leknes sentrum. Nå er tilbudet etablert for sommersesongen 2020. Les hele saken her...

Klikk for stort bildeSelvbetjent camping med tilgang på strøm og vann.

Telting eller ikke telting

Formannskapet har i møte den 17.06.2020 vedtatt å sende forslag til friluftsforskrift for Hauklandstranda ut på høring og offentlig ettersyn med frist 23.08.20. Dette er del av arbeidet med med regional friluftsforskrift for Lofoten, i regi av  Lofoten friluftsråd. Formålet med den regionale friluftsforskriften er å få på plass et lokalt tilpasset regelverk som fungerer som en forsterkning av friluftsloven.

Klikk for stort bildeKart som viser begrensningene i området.

Nærmere presentasjon av oppfølging og besøksforvaltningen på Hauklandstranda finnes her...

Rådmann for rådmannen

Klikk for stort bildeMens rådmann Kjell Idar Berg har en velfortjent ferie fungerer HR-sjef Laila J. Salomonsen som rådmann i hans fravær, fram til 27. juli. Denne feriemånen er en relativt rolig periode i kommunen, men det er nok å følge opp likevel, forteller fungerende rådmann. Hun har blant annet ansvaret for at beredskapen i forhold til koronasituasjonen skal fungere også i sommer - og det gjør den.

Laila ønsker medarbeiderne i Vestvågøy kommune ei god helg og god ferie!