Nyhetsbrev uke 26

Snart juli-måned, og kanskje er du allerede i gang med ferien! Uansett, her får du et knippe kommunale nyheter som kan leses både på Leknes, i Piteå eller på Mallorca.

Åpner for tidligstemming

Fra mandag 1. juli er det mulig å stemme ved kommune- og fylkestingsvalget, men tilbudet er myntet på de som vet at de skal reise bort og ikke får mulighet til å stemme på valgdagen 9. september, eller benytte seg av forhåndsstemmingen i perioden 12. august til 6. september.Klikk for stort bilde-Vi krever ikke noe begrunnelse fra de som vil tidligstemme, men du må ringe 760 56 000 eller sende en epost til postmottak@vestvagoy.kommune.no for å avtale tid, sier Ann Hege Hansen og Berit Olsen i servicetorget i Vestvågøy kommune.
Årsaken til dette er at man bemanningsmessig ikke er rigget for at mange kommer for å stemme, og stemming skal foregå i ordnede former.
-Men velkommen skal du være, og vi skal klare å hjelpe alle som henvender seg til oss for å tidligstemme, forsikrer de to førstelinje-damene i Vestvågøy kommunes rådhus.
De er vant med å ha det hektisk i hverdagen, og ser ikke mørkt på verken tidligstemming eller forhåndsstemming.
Det er også planlagt flere dager med utvidet åpningstid i servicetorget når forhåndsstemmingen begynner, og disse datoene og klokkeslettene vil selvfølgelig bli annonsert i lokalavisene.

Coop Extra griller under Arctic Race

Det er etter hvert mange som har meldt sin ankomst i Leknes sentrum under Arctic Race of Norway torsdag 15. august, og sist innmeldte er Coop Extra. De ser for seg grilling til glede for publikum, og er selvfølgelig varmt velkomne sammen med alle andre som vil gjøre noe for å skape liv og rører denne dagen. Det jobbes nå med å ferdigstille en tidfestet plan for dagen, og vi vil selvfølgelig dele den med innbyggerne på Vestvågøy så snart den er klar. 

Kulturmidler er fordelt

Noen får ja, og andre får nei. Slik vil det alltid være når penger skal fordeles. Men det er en plan og en tanke bak. Det er for øvrig represantanter for kultur- og frivillighetslivet som fordeler, mens administrasjonen i Vestvågøy kommune har en sekretariats- og tilretteleggingsfunksjon.Klikk for stort bilde-De kommunale kulturmidlene til prosjekter er fordelt av representanter for barne- og ungdomsrådet, idrettsrådet og musikkrådet, forteller kulturkonsulent Trond Handberg. Fordelingsmøtet kom frem til en fordeling som du kan se i sin helhet hvis du klikker her (PDF, 253 kB).

Bøker mot værsyke

Det gode sommerværet lar vente på seg, og da kan biblioteket være godt å ha. Meieriet bibliotek har publikumsvennlige åpningstider, og de ser slik ut:

Biblioteket er betjent:

Mandag-fredag, kl. 10.00-15.30

Torsdag, kl. 10.00-18.00

Lørdag, kl. 10.00-14.00

Biblioteket er åpent:

Mandag-torsdag, kl.08.00-20.00

Fredag, kl. 08.00-15.30

Lørdag, kl. 10.00-14.00

Søndag, stengt

Biblioteket er selvbetjent med ubemannet skranke i Meieriet kultursenters åpningstider.

Ny enhetsleder

Charlott Jonassen har takket ja til stillingen som ny enhetsleder på Vestvågøy sykehjem. Jonassen kommer fra stillingen som avdelingsleder på sykehjemmet, og hun har tatt videreutdanning innen helseledelse.

-Mari Theigmann har gått over i pensjonistenes rekker, men vil dukke opp som ekstravakt har hun lovet, forteller kommunalsjef for omsorg, Lars Pleym Ludvigsen.

-Jeg vil ønske Charlott hjertelig velkommen i ledergruppen i sektor omsorg. Charlott startet opp allerede mandag 24. juni, og vil også ivareta avdelingslederfunksjonen på post 2 til vi får ny leder på plass der, kan Pleym Ludvigsen fortelle.

Sommerferie for skjenke- og etablererprøver

I perioden 10. juli til 12. august vil det ikke være mulig å gjennomføre skjenke- og etablererprøver i Vestvågøy kommune på grunn av ferieavvikling. Tenker du å ta en slik prøve, eller begge prøvene nå i sommer, anbefaler vi at du tar kontakt snarest på 760 56 000, slik at vi kan finne tid før det blir sommer-stopp for prøvene.

Sjekk ledige kommune-jobber

Vestvågøy kommune har i kraft av sin størrelse ledige jobber, nær sagt til enhver tid. Slik er det nå også, rett før ferien. Ta en titt på vår oversikt over ledige jobber, som du finner her. Husk at du for hver utlyste stilling kan se hvor mange søknader som er kommet inn på den aktuelle stillingen. Oversikten oppdateres i sanntid av programmet som holder styr på søknadene.

Mye moro på Meieriet

Fredag og lørdag fylles Meieriet Kultursenter med stand up-komikere i regi av Standup Lofoten og Benjamin Einarsen. Programmet er omfattende, og vi anbefaler deg å lese mer på Meieriets hjemmeside.Klikk for stort bilde

Pål slutter

Kommunalsjef for utdanning, Pål Einar Røch Johansen, har siden han kom til Vestvågøy kommune for to år siden vært en energisk og engasjert leder for kommunale skoler og barnehager.
Nå har han dessverre konkludert med at han er mer urban enn han først antok, og flytter tilbake til hovedstaden for å bli leder på et språkutviklingssenter.Klikk for stort bilde-Det betyr ikke at jeg ikke har trivdes, men for meg er det nok mer passende å bo i en by, sier Røch Johansen.
Han blir heldigvis værende til litt utpå høsten, og han kommer også til være delaktig i å ferdigstille oppvekstplanen før han igjen blir innbygger i hovedstaden.

Johansen har bare godt å si om både kolleger i kommunen og naboer i blokka i Fjøskrysset. Han understreker at flyttebeslutningen ene og alene kommer som følge av et ønske om å bo i byen.

Søker torskeholdere

Lofotprodukt lar ikke Arctic Race of Lofoten, og fokus fra millioner av TV-seere gå upåaktet hen, og de går nå ut med en kontaktannonse (PDF, 211 kB) der de også tilbyr medietrent torsk til torskeholderne:Klikk for stort bilde"15. august skal verdens sykkelelite sykle gjennom Lofoten med et stort pressekorps på slep. Anledningen er Arctic Race of Norway, og Lofoten får igjen anledning til å vise seg fra sin beste side!
Da samme sykkelløp gikk av stabelen i Lofoten i 2013, gjorde Lofotprodukt stor suksess med å introdusere begrepet «hold i torsken». Rundt 30 stolte og modige torskeholdere sto strategisk plassert langs løypa, noe som skapte smil og stor interesse blant både syklister, følgebiler, media og ikke minst tv-seere verden over.
- Klart vi skal holde i torsken også i år! Når franskmennene stolt viser frem sine vindrueranker langs løypa i Tour de France, så er det bare rett og rimelig at vi løfter frem selve symbolet på Lofoten, torsken, når sykkeleliten kommer hit, uttaler feskkakselger i Lofotprodukt Bjørn Håkon Liland.

Han fortsetter:

"Med på stuntet ønsker vi oss nå humørfylte og stolte lofotinger. Selskapet lover derfor å fremskaffe torsk med eget torske-kit til de 50 første som melder seg som torskeholdere. Og vi har et ekstra ess i ermet:
- Alle som melder seg vil motta samarbeidsvillig og mediatrent torsk, t-skjorte og en smakfull gave fra Lofoten som inspirasjon og takk for hjelpen. I tillegg spanderer vi en bedre middag for to i Lofoten Food Studio til den som kommer opp med det beste torske-stuntet".

Vestvågøy kommune stiller seg bak Lilands oppfordring, og håper så masse torsk langs løypa torsdag 15. august.

Kulinarisk arena i Lofoten

Siden januar har Vestvågøy kommune vært på en spennende reise sammen med Vest-Lofoten Videregående skole og LofotenMat, her representert ved Bjørg Elin Kärn fra LofotenMat og Roger Øverås fra Vest-Lofoten Videregående skole.Klikk for stort bilde-Vi har hatt midler fra Nordland fylkeskommune til et forprosjekt som handler om å finne ut hvordan et kulinarisk senter for Lofoten kan bidra til å øke rekrutteringen til kokk- og servitøryrket og styrke Lofoten som matregion. Mat er en viktig del av Lofotens næring og kultur, og for at det også skal være slik i framtida må vi jobbe for å øke kunnskapen om lokale ressurser og matkultur, jobbe for rekrutteringa, og for mer samarbeid i regionen, for eksempel mellom matprodusenter, skole og spisestedene. Når vi nå nærmer oss slutten på denne fasen, vil vi gjerne dele fra det interessante arbeidet- de spennende personene, den nye maten, og de lærerike samarbeidene vi har etablert, sier samfunnsplanlegger Heidi Bergsli i Vestvågøy kommune. Klikk for stort bilde-En rød tråd gjennom prosjektet og workshopen var enigheten om at en kulinarisk arena i Lofoten bør ha som hovedgeskjeft å koordinere aktiviteter og styrke samarbeid på tvers av sektorer, bransjer og regionen. I tillegg har vi en stor verktøykasse nå, for hvordan vi kan jobbe med barnehager, grunnskola, med lærlingordninger og kurstilbud til fagfolk og innbyggere med tema mat fra folkehelse til gastronomi, redegjør Heidi Bergsli.

Heidis rapport fra den kulinariske reisen finner du her. (PDF, 875 kB)

 

Klikk for stort bilde