Nyhetsbrev uke 24

Får ansvaret for Møteplassen

Tirsdag denne uka var første arbeidsdag i Vestvågøy kommune for rogalendingen Beathe Dømbe. Hun er utdannet vernepleier og hun har en master innen psykososialt arbeid.Klikk for stort bildeDømbe er ansatt som miljøterapeut og hun får ansvaret for lavterskeltilbudet Møteplassen, som inngår i et av de mange tilbudene til psykisk helse i Vestvågøy kommune.
Beathe Dømbe har bodd i Lofoten siden januar 2014, og det at hun bor der hun bor, er litt som på film:
-Jeg og mannen min var på sykkeltur gjennom Lofoten for åtte år siden, og vi syklet forbi ei tomt på Ramberg som vi fikk veldig lyst til å bo på. Et år etter kom vi tilbake og kjøpte tomta og fikk bygget oss et hus som vi bor i nå, forteller Dømbe.
Sykling vedgår hun at det har blitt mindre av, men i den nye jobben blir det naturlig nok en del bilkjøring, da hun får strekningen Ramberg - Leknes som arbeidsvei.
Mannen hennes har det enklere i så måte, da han har kontoret sitt hjemme og jobber for Norsk Ornitologisk Forening. Dømbe forteller at hun trives godt i Lofoten, og gleder seg til å ta fatt i nye utfordringer sammen med kollegene innenfor psykisk helse.

Hawai-fest

På Lekneshagens Facebook-side kan man lese følgende hyggelige rapport:

"I kveld arrangerte Vestvågøy frivillighetssentrals flotte frivillige, med god hjelp fra pårørende foreninga og Borge helselag, Hawai-fest for beboere og pårørende ved Lekneshagen. Det var paraplydrinker, fruktcocktail, jordbær og marshmellow dyppet i sjokolade og masse annen snacks. Det ble også både dans og limbo. Det ble også observert hula-skjørt. Vi takker både de som arrangerte og beboere med sine nærmeste som deltok slik at det ble ei trivelig stund. Vi setter stor pris på samarbeidet med dere alle."Klikk for stort bilde

Trenger laget ditt penger?

Vestvågøy kommune er vertskommune for Arctic Race torsdag 15. august, og vi tilbyr lag og foreninger 1.000 kroner per løypevakt, forutsatt at løypevakta er over 18 år og har gjennomført og bestått løypevaktkurset til Norges Cykleforbund. Høres dette kjent ut, så har du nok lest det før. Tilbudet gikk ut tidlig i 2019.Klikk for stort bildeEn rekke lag og foreninger tok i på det, og løypevaktkoordinator Gunnar Skoglund i Vestvågøy Idrettsråd hadde tidligere i år flere løypevakter på lista enn vi hadde behov for. Det er behov for cirka 150 vakter, og vi hadde 200 på lista.
Nå ser vi at det likevel kan bli ei utfordring å få vakter med godkjent kurs, og i skrivende stund har Skoglund kun 40 navn med godkjent kurs i sin oversikt, og derfor må vi etterlyse vakter på nytt.
Derfor: Kan ditt lag, eller din forening, stille med vakter som er villig til å bruke en drøy time, kanskje to på et nettbasert løypevaktkurs før Arctic Race, så får dere 1.000 kroner per løypevakt til klubbkassa.
-Vi tilbyr også hjelp med å få gjennomført kurset, noe vi allerede har gjennomført i form av kursing på ettermiddagstid på rådhuset. Det gjør vi gjerne på nytt, sier Skoglund.
Han tar gjerne henvendelser om å være løypevakt på sin epost; gunnar.skoglund@lofotkraft.net
-At det for noen kan være for mye styr å ta et slikt kurs i forkant har vi all mulig forståelse for, samtidig som vi er helt nødt til å ha kursede vakter. Men kurset er høyst overkommelig. Jeg har tatt det selv, og det tok ikke stort mer enn en time før jeg kunne hente et kursbevis på hjemmesiden til Norges Idrettsforbund, sier Rune Andreassen i arrangementsgruppa for Arctic Race på Vestvågøy.
-De som stiller opp som løypevakt får også en suvenir fra dagen med bruksverdi. T-skjortene som Arctic Race vaktene får ser bra ut, og de er av godt merke i god brukskvalitet. Vi er bevisste på miljøprofilen, og vi deler ikke ut søppel, påpeker Andreassen.

Fornøyd med fremdriften

Til tross for overraskelser i grunnen i forhold til den totale mengden på myruttaket, er fremdriften god i arbeidet med ny rundkjøring på E10 og ny kommunal vei til Lofoten Handelspark.Klikk for stort bilde-Det har gitt oss en forsinkelse på cirka tre uker, og vi har måttet tenke alternativt sammen med entreprenøren for å beholde, eller tilby, fast dekke under Arctic Race uten at det skal fordyre prosjektet, redegjør Hallgeir Skog i Vestvågøy kommune.
Han er prosjektleder og byggeleder for rundkjøringa, som til tross for at den berører E10, er et kommunalt gjennomført byggeprosjekt.
-Rundkjøringa bygges etter Statens vegvesens krav og håndbøker, men det er vi som er byggherre, forklarer Skog.
Det er inngått en egen gjennomføringsavtale mellom Statens vegvesen og kommunen.

Han er også glad og lettet over at man har kommet til enighet med alle de berørte grunneierne som må avstå grunn til den nye rundkjøringa og den kommunale veien.
Dette har latt seg løse gjennom gode diskusjoner og grunnavståelsen er nå på plass, slik at man slipper å ta noe av den over i rettsvesenet.
-Jeg vil si at vi har fått til en god dialog, og det beste er jo å kunne komme til enighet slik vi nå har gjort med alle , redegjør prosjektlederen.

Det er for tiden stor aktivitet i området, og den nye rundkjøringa er nok et vesentlig større prosjekt enn de fleste er klar over. Den nye veien til Leknessletta og Mjåneset
skal naturlig nok opp til E10s nivå, og i skrivende stund ser man ned på gravemaskinene når man passerer området.
Det er anslått at ca 30.000 kubikk masser som skal inn og ut av området, i tillegg til 17-20 cm tykke asfaltlag for bærelag og slitelag.

Skog er svært tilfreds med at man fikk til å etablere en adkomstvei på baksiden av TEFT/XL-Bygg.
-Det forstyrrer mindre, og gir bedre sikkerhet for alle på Leknes , påpeker Hallgeir Skog.
På entreprenørsiden er det Jonassen Maskin & Transport AS  som er den utførende, og Hallgeir Skog forteller om en løsningsorientert samarbeidspartner med god  fremdrift.
Rundkjøringa og veien til Lofoten Handelspark og Leknessletta skal kunne kjøres på i november, mens den videre koblingen til Mjåneset med ny vei skal stå ferdig om to år.

Aktivitetsuke på Fygle

De siste årene har Fygle skole arrangert aktivitetsuke i juni, og aktivitetsuke ble det i år også. Klikk for stort bildeLærerne legger opp til ulike aktiviteter og elevene får velge hva de har lyst til å delta på. I år har aktivitetene vært Klatring, SUP, matlaging, ridning,  fjelltur, data, leire, kanopadling, dans m.m. Elevene har vært både på Ballstad og Myrland med god hjelp fra foreldre som stilte som sjåfører.
Uka blir avsluttet med en felles turdag for hele skolen. I år gikk turen fra Tjønndalen til Vendalsjorda.
Skolen har sendt oss flotte bilder fra aktivitetsuka, og de deler vi gjerne med leserne av nyhetsbrevet.

Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde
Klikk for stort bilde

 

Ledig vikariat på Svarholt

Det er til en hver tid ledige, attraktive stillinger i Vestvågøy kommune. Vi er kommunens største arbeidsgiver, og det er alltid sirkulasjon i arbeidsstokken. Det er for tiden ni ledige stillinger utlyst av vår HR-avdeling. En av stillingene er på Svarholt skole, der det er behov for en lærer i et vikariat kommende skoleår. Les mer om denne tillingen her.Klikk for stort bilde

Skal ha eget sykkeltelt

En av de første som tinget plass i Leknes under Arctic Race torsdag 15. august var Preben Ellingsen, innehaver av Lofoten Sport og Fritid. Klikk for stort bildeHan har planlagt å sette opp et telt der han skal vise frem 2020-modellene fra sykkelmerket Merida, som er hans hovedmerke. Også representanter fra Merida vil være til stede, og som leseren kanskje begynner å ane, så handler dette om sykkel for de som er litt mer sykkelinteressert enn gjennomsnittet. Det blir også lagt opp til prøving av modellene, slik at de som går med planer om ny sykkel for 2020-sesongen kan få prøvd før de bestiller.
Ellingsen kan fortelle at det her i Lofoten ruller sykler på veiene som har en stykkpris på 80.000 kroner.
-Dette er sykler for syklister som er så ivrige at sykkelen begynner å sette begrensninger, og da er det noen som kjøper seg opp i klasse, forteller Ellingsen.
-Samtidig finnes det en rekke modeller fra 10.000 kroner og oppover som kan fungere godt for de som vil ha en treningsracer som gir mest mulig uttelling for hvert tråkk på pedalen, påpeker sportshandleren.
Han er selv veldig glad i å sykle, også i regi av sykkelklubben, uten at det betyr at han streber etter pall-plasseringer.
-Jeg er ofte å finne nederst på resultatlista, men det betyr ingenting, fastslår Ellingsen.

Artister for Qfestivalen er klare

I år blir Qfestivalen på Leknes arrangert lørdag 7. september. Qfestivalen er et rusfritt konsertarrangement arrangert av Qltura fritidsklubb og ungdommene selv.Klikk for stort bildeTirsdag denne uken var det artistslipp på Leknes ungdomskole. The Voice-Steffi sang noen låter før det ble annonsert hvilke artister som er hanket inn til september:

  • HONNINGBARNA!
  • Steffi
  • Resikulert
  • Snö
  • Foad Noor
  • Pan
  • Lil Snus
  • Smask Wavet

Kokkekamp

-Onsdag hadde 6. trinn ved Svarholt skole kokkekamp som avslutning i faget mat og helse. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene, og en jury vurderte innsatsen til elevene.Klikk for stort bildeElevene hadde på forhånd planlagt meny med hensyn til budsjett og tidsbruk, og gjort innkjøp. De samarbeidet godt og jobbet selvstendig på skolekjøkkenet. Alle elevgruppene valgte å servere fisk som de hadde fått på Lerøy i Stamsund som hovedrett. Tommel opp for godt samarbeid med Lerøy, og lokal- og kortreist mat! Dommerpanelet var strålende fornøyd, sier Christiane, som er lærer i mat og helse på Svarholt.Klikk for stort bildeTakk til Svarholt skole for flotte bilder fra kokkekampen.

Vestvågøy og Hadsel gjør felles sak

Ordførerne i Vestvågøy og Hadsel, Remi Solberg og Siv Dagny Aasvik, engasjerer seg i lag for at ikke endringer i studiestrukturen ved Nord universitet skal få for store konsekvenser for de to LoVe-kommunene.Klikk for stort bildeSolberg og Aasvik henvender seg nå direkte til styret i Nord universitet, og de skriver blant annet:

"Nord universitet er inne i ei skjebnetid. Vi ønsker ei positiv fremtid for Nord universitet, men da er det helt avgjørende med bedre dialog og analyser om fremtida, før styret i universitetet bestemmer fremtidig struktur. Rektor foreslår å flytte fagmiljøet på sykepleierstudiet ved studiested Vesterålen og Lofoten (LoVe), uten en grundig analyse av hva dette vil ha å si for oppfølging og gjennomstrømming av studenter. Bare denne terminen bidrar LoVe med 100 praksisplasser til sykepleierstudenter som studerer i Bodø, noe som innebærer 300 obligatoriske oppfølgingsmøter med studenter fra Bodø denne våren. I tillegg kommer oppfølging av de studentene som tar utdanning i LoVe. Hvordan har styret tenkt å løse dette når fagmiljøet som skal følge opp studentene er flyttet ut av regionen? Med et studium som har 50% praksis, hvorfor skal praksisoppfølgingen svekkes?"