Nyhetsbrev uke 23/21

Barn og ungdom i fokus denne uka :)

Qltura med sommeraktiviteter

Ungdomsarbeider Håkon Nordhaug ber oss å minne på årets sommeraktiviteter arrangert av Qltura fritidsklubb og Fri tid. Det varierte programmet er for ungdom mellom 12-19 år hvor det skal være noe for alle. De fleste aktivitetene er gratis, men noen har en lav pris.

«En god ungdomstid skaper vi sammen».

Fredag 4. juni hadde prosjektgruppa for Utekontaktprosjektet besøk av Ronny Olsen og Malgorzata Maria Dvorakova fra Nordland fylkeskommune. Fylkeskommunen har bevilget midler til dette prosjektet gjennom «Program for folkehelse i kommunene».

Klikk for stort bildeFra venstre: Rebekka K. Laanke (Ungdomskontakt politiet), Håkon Nordhaug (Miljøarbeider Meieriet), Kathrine Ramstad (Utekontakt), Ronny Olsen (Nordland Fylkeskommune – folkehelse), Mariell Berg Huuse (Flyktningeenheten), Unni Brattli (Familieenheten), Greta Klevstad (Folkehelsekoordinator), Vilde Aarethun (Utekontakt) og Malgorzata Maria Dvorakova (Nordland Fylkeskommune – folkehelse). Wenja Klynderud (Rådgiver Leknes skole) var ikke tilstede da bildet ble tatt.
Utekontaktprosjektet skal gå over fem år, og på fredag  evaluerte prosjektgruppa prosessen så langt, og planla videre arbeid. Gruppa kunne også ønske velkommen en ny medarbeider i prosjektet, Vilde Aarethun, som skal ha en liten stilling som utekontakt, og skal jobbe oppsøkende. Nordland Fylkeskommune var svært fornøyd med å kunne få følge arbeidet og prosessen på nært hold, og gav utrykk for at kommunen jobber godt i dette prosjektet.

For mer info om utekontaktprosjektet:

Slik kommer du i kontakt med utekontakten:

Status vaksinering

Det går stadig fremover i med vaksineringen og vi vil fra neste uke åpne for booking i gruppe 9, alder 45-54 år. (korrigert fra utsendelsen kl. 14 hvor det stod feil årsintervall)

Klikk for stort bildeOppdatert: 11.06.2021, 07:43 Statistikken viser antall vaksinerte personer mot covid-19 registrert i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det kan være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK. Tallene kan endre seg over tid. For å unngå identifisering av enkeltpersoner vises ikke tall mellom null og fem. Kilde: FHI SYSVAK statistikkbank

Næringsforeninga informerer

Vestvågøy kommune samarbeider tett med Vest-Lofoten Næringsforening i ulike prosjekter. Her er informasjonsbrev nr. 2 (PDF, 174 kB) til medlemmene i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes.

Åpning av rundkjøringa i slutten av neste uke

Arbeidet med Storgata går fremover og arbeidet i etappe 3 er nå godt merkbart. Midlertidige ledninger for overvann og spillvann er etablert i området mellom Sjøveien og Solhøgdveien. Utskifting av kummene nærmest Sjøveien pågår nå. Så vil vi fortsette oppover i gata etter hvert.

Dette medfører en del ulemper for berørte forretningsdrivende og beboere i området, og kjøremønsteret vil forandre seg noe etter hvert som arbeidet går fremover. Området mellom Sohøgdveien og Sjøveien er så godt som avsperret samtidig som adkomst til eiendommene blir opprettholdt. Hovedsakelig fremgår kjøremønsteret av kart på kommunens nettside for prosjektet, men det kan forekomme tidvis noen endringer.

Kjørebanen i rundkjøringa er nå asfaltert og det nærmer seg åpning av denne for kjøring fra Idrettsgata og nordover Storgata – eller motsatt. Noen mindre arbeider med tilpasning mot Idrettsgata gjenstår. Disse blir utført i neste uke, slik at mot slutten av neste uke kan denne åpnes. Resterende arbeider omkring rundkjøringa med fortau etc. vil pågå i tida som kommer, og vi regner med å ha asfaltert fortauene til midten av juli.

Klikk for stort bildeKjøremønster når rundkjøring åpnes i neste uke.
Vi ber fortsatt om forståelse og tålmodighet for at arbeidene nødvendigvis må medfører en del utfordringer både trafikkmessig og for adkomst til forretningene mm. Men vi håper alle blir fornøyde med resultatet.

Lyden av Motown

Klikk for stort bildeKulturskoleinspektør Trond Handberg minner om at det er konsert med Motown-musikk i Storsalen på Meieriet kultursenter mandag 14. juni, med sangelever fra Vestvågøy og Vågan kulturskoler. Det er snakk om avgangselever som er kommet langt i sin musikalske utvikling, akkompagnert av et godt orkester som bl.a. inneholder både blås og stryk.

Navnet «Motown» er dannet av Motor Town, et kallenavn for Detroit, en av verdens største bilindustribyer. Detroit ble også et senter for musikkindustrien, der plateselskapet Motown Records ble en drivkraft for utviklingen av den afroamerikanske popmusikken på 60-tallet.

Billetter kan kjøpes her Alle er hjertelig velkommen!