Nyhetsbrev uke 22

Stemmesedlene har kommet

Det er fortsatt tre måneder, og vel så det, til kommune- og fylkestingsvalget, men i kulissene jobbes det. Ansatte med ansvar for valggjennomføring er på kurs, utstyr sjekkes og denne uka kom stemmesedlene. De står nå trygt hos politisk sekretær i påvente av at folk på Vestvågøy skal gå mann av huse mandag 9. september. Eller forhåndsstemme, slik du har mulighet til. Klikk for stort bilde Ordfører Remi Solberg er i kraft av sitt verv valgstyrets leder, og han kommer med følgende oppfordring: "Bruk stemmeretten din. God valgdeltagelse er noe av det viktigste i vårt demokrati".

Her finner du de godkjente listene for alle partier som stiller til valg i Vestvågøy.

Lurer du på noe rundt valggjennomføringen, og datoer for tidligstemming og fohåndsstemming, finner du alt du måtte lure på hvis du går inn på siden valg.no. Her finner du informasjon som kan være nyttig hvis du planlegger å være borte på valgdagen. Det vil komme jevnlig informasjon om valget fra Vestvågøy kommune, så følge med både på vår hjemmeside, vår Facebook-side og i annonser i avisene.

Kick-off for Sommerles

Lørdag 1. juni kl. 12:00 er det kick-off for Sommerles i Meieriet bibliotek.

Sommerles er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene, for alle barn i 1. – 7. klasse. Barn som skal begynne i 1.klasse til høsten får også lov å være med.
-Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie. Kampanjen starter 1. juni hvert år, og avsluttes den 31. august. Sommerles er gratis for alle barn, forteller Katrine Brattli på Meieriet Kultursenter.

Lørdag 1. juni KL.12:00 inviterer Meieriet Bibliotek små og store til KICK-OFF SOMMERLES. På kick-offen blir det informert om årets kampanje, visning av premier og høytlesing.

Må spyle bort grums

Vestvågøy kommune gjennomfører ekstraordinær utspyling av
vannforsyningen pga. grums i ledningsnettet.

Vannet er avstengt fra kl. 22 til 07 natt mellom 5. og 6. juni.

Vannet er avstengt fra kl. 22 til 07 natt mellom 6. og 7. juni.

Vennligst unngå tapping mens arbeidet pågår.
Det kan bli misfarging på drikkevannet i etterkant av utspylingen.
Evt. spørsmål rettes til vakttelefon VA: 905 09 444

Driftsproblemer på kirkegårdene

Vestvågøy kirkelige fellesråd har fått motorhavari på lastebilen sin, og nå er de avhengig av et godt samarbeid med de som steller graver på kirkegårdene for å klare over avfallshåndteringen.Klikk for stort bilde Det tar nemlig fire måneder å få levert ny lastebil, og frem til nybilen kommer, må avfallshåndteringen gjøres på en adskillig mer tungvin måte.
Oppfordringen fra Vestvågøy kirkelige fellesråd er derfor veldig klar: Ta med avfallet hjem.
I verste fall ser fellesrådet seg nødt til å fjerne søppelkassene, men med velvilje fra folk, vil de kunne bli stående.

Søker boliger

Flyktning- og Innvandrerenheten skal i år bosette totalt 25 personer, de har til nå bosatt cirka halvparten.

Under forutsetning at Flyktning- og Innvandrerenheten får forespørsel om bosetting av større familier fra august/september 2019, søker de etter boliger med minimum 4 soverom. Beliggenhet av hus/leilighet må være i tilknytning til god bussforbindelse.

Ta kontakt med en av disse saksbehandlerne på Flyktning- og Innvandrerenheten hvis du har en eller flere boliger å tilby:

Eirin Eliassen-Winje: telefon 97510531/76056072

Lene-Mari Åland: telefon 95464590/76056078