Nyhetsbrev uke 22/21

Blant annet en hyggelig rekord denne uka.

 

  

Satte ny vaksineringsrekord!

Sist onsdag satte denne glade gjengen ny rekord på antall vaksineringer på en dag! Til sammen 775 personer fikk «stikket» med Pfizer-vaksinen i solskinnet på Storeide.

Bakerst: Simon Wiik, John Roger Olsen, Irene Riksheim, Leif Arne Sørensen (alle fra Sivilforsvaret). Nest bakerst: Anne Margrethe Voie Hansen, Jorunn Gilje Angelsen, Ulla Brattli, Richard Brattli, Tove Gjernes, Hilde Holand (i telefonen!), Margaret Jensen. I midten: Ragnhild Ellingsen, Jorunn Hagen, Renate Romuld, Gerd Annie Jensen. Nest forrest: Jill Andreassen, Ann Peggy Skullbru Foran: Unn May Storvik, Astrid Johansen, Mari Aksmo Theigman, Merethe Dybwad 
-Vi har nå en godt drillet organisasjon, og kan vaksinere enda flere på en dag når vi får flere vaksiner til kommunen, sier Hilde Holand, som sammen med Anne Margrethe Voie Hansen står i spissen for arbeidet. -Denne onsdagen vaksinerte vi 85 hver halvtime, men vi skal ha kapasitet på rundt 110 i halvtimen med det flotte personalet og lokalet som vi nå har, forteller hun. Med seg har hun både helsepersonell og annet personell, noen jobber på ulike enheter i kommunen, men de fleste er  pensjonister som er innleid til vaksineringsarbeidet. I tillegg har Sivilforsvaret stilt med personell til trafikkavvikling og parkering.

Status for vaksinering

Etter onsdagens vaksinering er status slik. Som en ser er vi nå halvveis med gruppa 55-64 år, og åpner deretter for gruppa 45-54 år. Mer om prioriteringsrekkefølge finner du på FHI sine nettsider:

Hvem kan få koronavaksine og når forventer vi å kunne vaksinere ulike grupper? - FHI:

Oppdatert: 04.06.2021, 04:38 Statistikken viser antall vaksinerte personer mot covid-19 registrert i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det kan være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK. Tallene kan endre seg over tid. For å unngå identifisering av enkeltpersoner vises ikke tall mellom null og fem. Kilde: FHI SYSVAK statistikkbank

Hektisk sesonginnspurt for Vestvågøy kulturskole

Trond Handberg kan fortelle at det skjer mye i kulturskolen nå før sommeren.

Marmælen ble en suksess!

Sist lørdag ble teaterforestillingen «Marmælen» fremført to ganger i Storsalen, etter mange koronautsettelser. Mange mente at dette var den beste produksjonen kulturskolen har gjort! Teaterstykket dreide seg om følgende:

En gruppe havforskere har funnet en mystisk skapning som kan gjøre dem verdensberømte. De vil forske og lage rapport, men kan man egentlig skjære i - og åpne opp - noen som ber om hjelp? I havet møtes en gruppe skapninger til en sørgeseremoni, men oppdager fort at noen mangler. Hvor er Osea? Kan menneskene ha tatt henne? Hva skal til for å lære menneskene at handlingene deres har konsekvenser?

Det unike med teaterstykket Marmælen er at det er en ekte nordnorsk og tidsaktuell produksjon, totalt skapt av Vestvågøy kulturskoles egne folk! Et 60-talls elevene på drama og dans, samt i orkesteret gjorde også en meget god fremføring.

Kulturskoleuken står for døren

Det er mye som skjer i regi av kulturskolen en drøy uke fremover nå:

Danseforestilling

Vestvågøy kulturskole er stolt over å kunne presentere årets danseforestilling lørdag 5. juni kl. 19:00. Forestillingen er en samling av alle dansegruppene, der publikum får oppleve dansenumre med ballett, jazz, hip hop og moderne dans.


Som en del av læreplanen dette semesteret har mange av elevene hatt kunstnerisk medvirkning på dansene for å lære om koreografiske prosesser. De har jobbet hardt siden oppstart i januar og nå gleder de seg til å stå på scenen!

Billetter kjøpes på forhånd her

Utekonserter på Meieriplassen

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag 7.-10. juni vil det bli en-times utekonserter med start kl. 17.00. Her blir det presentert et variert repertoar egnet i settingen alle dager. Men vektleggingen blir slik:

 • Mandag: Trekkspill, piano og slagverk
 • Tirsdag: Piano og perkusjon
 • Onsdag: Gitar, dans, band, PU-band
 • Torsdag: Blåsere, sang og fiolin

Konsert med «Motown»-musikk

Mandag 14. juni blir det konsert i Storsalen med sangelever fra Vestvågøy og Vågan. Det dreier seg om afroamerikansk pop- og soulmusikk utviklet i Detroit på 50 og 60-tallet.

Billetter kan kjøpes her

Vestvågøy kulturskole ønsker publikum hjertelig velkommen, og god fornøyelse!

Vi er helsefremmende!

Eltoft barnehage jubler, endelig godkjent som helsefremmende.

Vi har i tidligere nyhetsbrev skrevet om at flere barnehager i Vestvågøy er blitt godkjente som helsefremmende, og denne uka stod Eltoft for tur.

Folkehelsekoordinator Greta Klevstad, leder for Eltoft Barnehage Johanne Martinussen og rådgiver Ingunn Abrahamsen sammen med barn fra Eltoft barnehage. 
Barnehagene og skolene er en viktig arena for god helseutvikling. I samarbeid med Nordland fylkeskommune arbeider Vestvågøy kommune for at alle barnehager og skoler skal arbeide systematisk for å hindre utenforskap og øke andelen som gjennomfører videregående opplæring. Gjennom fokus på å anerkjenne alle, arbeide med psykisk- og fysisk helse, og godt samarbeid med aktørene i og rundt barnehagene og skolene, er målet at flest mulig skal være i stand til å mestre livet.

Folkehelsekoordinator i kommunen følger opp satsningen på helsefremmende barnehage og skole, og Vestvågøy kommune har satt seg som mål at alle skoler og barnehager skal bli helsefremmende. Skolene i Vestvågøy har allerede fått godkjenning, og nå har vi fokus på barnehagene. Sammen med rådgiver for barnehagene, Ingunn Abrahamsen, godkjenner folkehelsekoordinator Greta Klevstad barnehagene ut fra et sett kriterier.

Her ser dere kriteriene  som Nordland Fylkeskommune har utarbeidet som definerer innhold i helsefremmende barnehager:

 1. Helsefremmende arbeid er forankret i barnehagen.
 2. Barnehagen arbeider systematisk for å fremme psykisk helse og godt psykososialt miljø
 3. Alle barna er fysisk aktive minst 90 minutter hver dag
 4. Nasjonale retningslinjer for mat og måltider i barnehagen følges
 5. Barnehagen er tobakksfri
 6. Barnehagen har fokus på god hygiene
 7. Barnehagen bidrar til at barna erfarer og lærer hva som er helsefremmende
 8. Barnehagen har godt samarbeid med foresatte og tverrfaglige tjenester etter behov
 9. Barns medvirkning vektlegges
 10. Barnehagen arbeider systematisk med ulykkesforebyggende arbeid

I godkjenningen ligger det et også krav om å lage en plan for regelmessig selvevaluering som skal sikre kontinuitet i arbeidet.

Vi ønsker Eltoft barnehage lykke til i det videre arbeidet som helsefremmende!

TENK fagopplæring

Flerfaglig opplæringskontor (FOKLO) har blitt til TENK Lofoten. Nytt navn, ny profil og ny nettportal er den del av en stor satsing på økt rekruttering og oppfølging av lærlinger og lærebedrifter, på nasjonalt plan. - Dette er en meget positiv satsing for næringslivet og ungdom i vår region, og Vestvågøy kommune har vært med å støtte utviklingsprosjektet gjennom ekstraordinært næringsfond (covid-19), sier næringssjef Sigve Olsen.

Se TENK-filmen..

 

Ledige stillinger

  

Det ligger en rekke ledige stillinger annonsert på kommunens jobbportal. i tillegg utlyser NAV Nordland ledig stilling som avdelingsleder sosiale tjenester på Leknes.

Fikk du med deg disse nyhetene siden forrige nyhetsbrev?

Eiendomsskatt også for nyere boliger

Minner om at fritaket fra eiendomsskatt i fem år for nye boliger er opphevet. Les saken her...

Planprogram – Byplan regionsenteret Leknes

Kommunestyret vedtok  under møtet 18.05.2021 fastsettelse av planprogram  - Byplan for regionsenteret Leknes. Les kunngjøringen her...