Viktig melding

Nyhetsbrev uke 20

Nasjonaldagen nærmer seg og i år blir det en ny og digital vri på feiringa. Les mer om dette og annet nytt fra Vestvågøy kommune.

17. mai feiringa strømmes hjem til deg - og du kan bli med i sendinga

I år sendes live arrangement fra Meieriet Kultursenter 17.mai kl 17.00.  Det blir musikalske innslag, taler og stemningsrapporter fra innsendte bidrag.

(Link til side for direktesending ved å klikke på Facebook-ikonet ovenfor)

Del din video

Del gjerne med oss hva dere gjør på 17.mai. Lag en kort video 15 - 50 sekunder, last den opp på Iotek.wetransfer.com så skal vi ta med så mange bidrag som vi får plass til i sendingen.

Husk at det må filmes i LIGGENDE format - Hold mobilen denne veien :)

    

MC- og motorparade på Leknes 17. mai kl. 16.00

Det oppfordres til deltakelse i motorparaden på Leknes 17. mai for de som har flotte doninger å vise frem. Oppstilling som vanlig ved Leknes skole/Lekneshallen. Her er det plass til alle motoriserte kjøretøy. MC fremst og firehjulinger følger på. Samme rute som borgertoget pleier å gå og  avslutning er ved Rådhusplassen. 

Arrangementet er godkjent av politiet og kommunen - Møt opp i god tid!

Informasjon om spyling av vannrør uke 21 - 24

Vestvågøy kommune gjennomfører i perioden 24/5 - 12/6 spyling av vannrør. Se oppsatt tabell for berørte områder. Det er viktig at abonnentene i perioden lar KALDT vannet renne i ca 20 sekunder hver morgen før bruk. 

 

Uke 21/22 -  Leknes, Bolle, Fygle, Leknes sjøen, Storeide, Storeidøya, Hauheia og Tussan

Tider for stenging av deler av vannforsyningen:

  • Søndag 24 mai kl 22:00 til mandag 25 kl 06:00
  • Mandag 25 mai kl 22:00 til tirsdag 26 kl 06:00
  • Tirsdag 26 mai kl 22:00 til Onsdag 27 kl 06:00
  • Onsdag 27 mai kl 22:00 til Torsdag 28 kl 06:00
  • Torsdag 28 mai kl 22:00 til Fredag 29 kl 06:00

Uke 24 - Haugsmyra, Gravdal, Skottnes og Ballstad

Tider for stenging deler av vannforsyningen:

  • Mandag 8 Juni kl 22:00 til tirsdag 9 kl 06:00
  • Tirsdag 9 juni kl 22:00 til Onsdag 10 kl 06:00
  • Onsdag 10 juni kl 22:00 til Torsdag 11 kl 06:00
  • Torsdag 11 juni kl 22:00 til Fredag 12 kl 06:00

Kontakt

Bedrifter som trenger mer detaljert informasjon kan kontakte Karl-Petter Johansen,  fagansvarlig VA drift, 76056148 eller vakt telefon 90509444.

Hurra! vi åpner

Hurraropet kommer fra Meieriet bibliotek som åpnet igjen 14. mai.

Det er noen begrensninger, men vi er glade for å kunne ta dere imot igjen. Vi opprettholder vårt klikk, hent og lever-tilbud for de som ikke ønsker å besøke biblioteket. Les mer på Meieriets nettside...

Nedbemanningsplanen fra styringsgruppa lagt frem 

Onsdag denne uka presenterte rådmann Kjell Idar Berg arbeidet som har vært gjennomført og forslaget fra styringsgruppa til nedbemanningsplan. Det ble gjennomført på nettmøter med politikere, ledere og ansatte i kommunen. Forslaget skal nå drøftes med fagforeningene, før det behandles i kommunestyret i 23. juni. 

- Det har hele veien vært jobbet for at ingen skal måtte sies opp, og det er fortsatt målet vårt. Men at medarbeidere vil få andre oppgaver, må bli en naturlig konsekvens av en slik nedbemannings- og omorganiseringsprosess, heter det i uttalelsen fra styringsgruppa.

Informasjon, rapport og presentasjon er gjort tilgjengelig her på nettsidene...

Nytt trafikkmønster i Storgata

Prosjektleder Sigrid Arctander i WPS Norge har sendt oss et oppdatert kart for kjøremønster i Storgata.

Næringslivsundersøkelse Vestvågøy - konsekvenser av koronakrisen

Vest-Lofoten næringsforening og Vestvågøy kommune samarbeider for oppfølging av næringslivet, og har fått bistand fra Lofoten Matpark til å gjennomføre en undersøkelse av konsekvenser av koronapandemien for næringslivet på Vestvågøy. På kort tid har det blitt gjennomført en spørreundersøkelse og utarbeidet en rapport som ble gjort tilgjengelig 12.05.20. Det er laget en kortere presentasjon av sentrale funn.Rapporten inneholder også forslag til mulige tiltak.

Ikke uventet er det flest reiselivsbedrifter som rapporterer om at situasjonen er kritisk, og flere melder om konkursfare. 

- Rapporten gir oss også tilbakemelding om at bedriftene er relativt optimistiske i forhold til fremtiden, og det er godt å ta med seg i den videre oppfølgingen av næringslivet på Vestvågøy, sier næringssjef Sigve Olsen.

Her kan du laste ned rapporten (PDF, 707 kB)fra undersøkelsen og en kortere oppsummering (PDF, 2 MB).