Nyhetsbrev uke 20/21

Litt nytt og noe nesten Klikk for stort bildenytt denne uka.

Vaksinestatus og fremdrift

Vaksineringen ruller videre, og med et godt team av ansatte, innleide pensjonister og Sivilforsvaret, så blir det hver onsdag satt mange hundre doser i på Storeidet. Nå er status for de ulike aldersgruppene slik:

Klikk for stort bildeOppdatert: 21.05.2021, 04:38 Statistikken viser antall vaksinerte personer mot covid-19 registrert i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det kan være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK. Tallene kan endre seg over tid. For å unngå identifisering av enkeltpersoner vises ikke tall mellom null og fem. Kilde: FHI SYSVAK statistikkbank
Vi la ikke ut timer for booking av dose 1 denne uka da det vi har fått av vaksine har gått til dose 2. 

Slik det ser ut nå vil vi tirsdag 25. mai kunne legge ut nye timer for booking og vi vil da åpne for gruppe 7. alder 18-44 år med underliggende sykdommer. De vi har fått på liste fra fastlegene vil få SMS om dette til uka, og kan da booke seg time til vaksinering.

Går alt etter planen vil vi kunne åpne for booking i gruppe 8, alder 55-64 år,  i uke 22.

Vestvågøy følger de nasjonale føringene

Det er kommet spørsmål om hva Vestvågøy gjør i forhold til trinn 2 i regjeringens plan. Svare på dette er at vi følger de føringer som gis nasjonalt så lenge det ikke er særlige forhold som gjør at vi må avvike, og det er det ikke pr tiden.

Se dagens pressekonferanse her...
Klikk for stort bilde

 

Gratulerer med bestått fagprøve Yusuf

Klikk for stort bilde 

Vi Ønsker å gratulerer vår dyktige Lærling Yusuf, med Meget Godt Bestått fagprøve som Helsefagarbeider. Han har gjort en forskjell for alle oss her på sektoren og for våre brukere. Planen hans nå er å reise ut til storbyen for å utdanne seg videre, men vi håper at han kommer tilbake til oss i framtiden. Takk til hans dyktige veiledere Kristin Andresen Lie og Marit Andresen.

Pinsehilsen fra Hjemmetjenesten Gravdal/Ballstad

Fortsatt positiv befolkningsutvikling

Vestvågøy lå på topp i netto tilflytting av alle kommunene i Nord-Norge i 2020. Den positive utviklingen fortsetter inn i 2021 og for 1. kvartal med en vekst på 43 personer.

Klikk for stort bilde01222: Befolkning og kvartalsvise endringar, etter region, statistikkvariabel og kvartal

Kommuneoverlege Eva sin tale for dagen 17. mai

Kjære alle sammen!

Klikk for stort bildeGratulerer så mye med dagen! Nasjonaldagen møter oss år etter år, uavhengig av hvilke prøvelser vi står overfor. Og for andre år på rad går vi inn i feiringen med store begrensninger. Dagen som handler om frihet, kan kjennes ufri – betinget som den er, av en verdensomspennende pandemi.

17. mai er en festdag der vi feirer Norges grunnlov – som ga landet vårt et utgangspunkt for frihet og selvstendighet. I pandemiens tid har Grunnloven blitt aktualisert senest gjennom Koronakommisjonens rapport, som påpekte en manglende kommunikasjon mellom Regjering og Storting i beslutninger om inngripende smitteverntiltak. I år 2021 bidrar altså Norges grunnlov, på tross av sin høye alder, med å justere myndighetenes bruk av maktmidler. Med andre ord: Grunnloven virker fortsatt.

De store perspektivene er viktige på en dag som denne, men det er de små og hverdagslige perspektivene også. Hvordan bruker vi muligheten til å kjenne friheten, ikke bare som en ide, men med hele hjertet - og i det vi gjør?

I arbeidet med smittevernberedskapen her i Vestvågøy har vi sett enkeltmennesker og bedrifter stå på tross stor uforutsigbarhet.

Vi har sett fagfolk og frivillige engasjere seg for å opprettholde gode tjenester og tilbud til de som trenger det.

Vi har sett regnbuer på vinduer i barnehager, skoler og privatboliger med påskriften «Alt blir bra».

Vi har møtt russ som gjør kloke valg, ikke bare på vegne av seg selv, men et helt lokalsamfunn.

Vi har møtt kultur- og næringsliv som fortviler, men som har vist oppfinnsomhet og stort pågangsmot.

Og vi har sett ensomhet. Det er de som i dag opplever at å bare kunne invitere 5 personer til 17.mai feiring er for altfor få, og det er de som idag ufrivillig er alene. Ensomhet er et folkehelseproblem og vår felles utfordring.

Fellesskapet vokser gjennom de gode valgene vi gjør overfor hverandre.

En tekstmelding til en du ikke har sett på en stund. En oppmuntrende hilsen til en kollega. Et kort i postkassen eller hjemmelaget bakst på døren. Eller en tur sammen ute i vår flotte natur her på Vestvågøy, enn så lenge med den berømte meteren imellom oss. Den populære tv-serien Rabalder på NRK, avslutter siste episode med følgende sitat: Det som betyr noe er å finne din flokk og passe på å ha nok plass der, til de som ikke finner sin egen. Det koster oss ikke stort mer enn tiden, og gevinsten er et inkluderende nabolag og et inkluderende lokalsamfunn.  

Et virus kjenner ingen landegrenser. For å bekjempe pandemien må fellesskapet også strekke seg utover grensene – i solidaritet med land og folk som kjemper med færre ressurser enn oss.

Pandemiens prøvelser har vist oss nødvendigheten av en stødig nasjon som har verktøy til å beskytte de mest sårbare blant oss, og dermed handle til vårt felles beste.

Pandemiens prøvelser har også vist oss verdien av et styrket internasjonalt samarbeid – med både deling av kunnskap og fordeling av ressurser.

Her i Vestvågøy har befolkningen vist at vi har kunnet samle oss om en effektiv strategi for å holde smitten nede og å ta vare på hverandre.

«Vårt hjerte vet, vårt øye ser, hvor godt og vakkert Norge er». Disse ordene synger barna i Henrik Wergelands «Vi er en nasjon vi med». La denne barnlige gleden over landet vårt få fylle oss i dag på nasjonaldagen, og kjenn håpet om at vi igjen skal få feire 17.mai slik vi pleier.

Med ønske om en riktig flott 17.mai! Kjære alle sammen – Gratulerer så mye med dagen!

Har du fått med deg disse nyhetene siden forrige nyhetsbrev?

Utlysning - Kommunal kompensasjonsordning - del 2

Kommunene har fått tilført nye midler fra KMD til den kommunale kompensasjonsordningen og Vestvågøy har nå kr. 1.111.000 til fordeling. Søknadsfrist 7. JuniLes utlysningen her...

Navnesaker Vestvågøy

Stedsnavntjenesten i Språkrådet har kontaktet Kartverket og reist navnesak for en rekke navn i Vestvågøy kommune. Merknader kan sendes innen 25 juni 2021. Les høringen her...

Utbyggingsavtale Lofoten Handelspark Sørvest

I henhold til PBL § 17-4 varsles det om oppstart av forhandlinger mellom Vestvågøy kommune og utbygger Leknessletta AS om utbyggingsavtale i tilknytning detaljregulering Lofoten Handelspark sørvest, plan-ID 1860-201815. Les mer her...