Nyhetsbrev uke 2/22

Det ble litt i nyhetsbrevet også denne uka :)
 

Et fulltallig næringsnettverk lyser ut runde 6

Næringsansvarlige i Lofoten har etablert et samarbeidsnettverk for jobbing med næringssaker som er relevante for hele lofotregionen. Denne uka har nettverket jobbet med forberedelser for utlysning av den kommunale kompensasjonsordningen runde 6. Denne ligger nå ute på regionalforvaltning.no med søknadsfrist 7. februar. 

Øverst: Alf Kenneth Johansen (Vågan), Brita W. Johnsen (Moskenes), Nederst fv.: Kristina Olsen (Værøy), Regine Berglund (Røst), Jørn Aarsland (Flakstad) og Sigve Olsen 
For første gang på svært lang har alle kommunene i Lofoten en dedikert person med ansvar for næringsarbeidet og onsdag denne uka var alle samlet til felles arbeid.

Statistikk koronavaksinering

Det har vært nok en god uke på vaksinefronten. Det er en jevn strøm av vaksinehungrige til vaksinering på rådhuset. Det er også godt at høy vaksinedekning er med på å gjøre at regjeringen kan gjøre lettelser i tiltakene.

Denne ukas vaksinering i Vestvågøy:

   Uke 01   Endring   Uke 02 
Dose 1      9 026            3     9 029
Dose 2      8 359          27     8 386
Dose 3      3 705        477      4 182
Sum   21 090        507   21 597

 

Totalt ser statistikken pr 13.01.22 slik ut:

Nye rutiner for henting av hurtigtester

Det er åpnet for at de som har symptomer også kan dra innom legevakta på Gravdal i tiden kl. 1700-2000 og hente ut tester ut fra behov. Behovet vurderes av helsepersonell. Tilbudet gjelder samtlige dager i uka, også i helg. Les mer om testing her...

Saganatt Vestvågøy kommunes kandidat til Drømmestipendet

Konst. kultursjef Trond Handberg opplyser at det har vært en jury i sving for å nominere Vestvågøy kommunes kandidat til Drømmestipendet 2022. Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere i aldersgruppen 18-25 år. Det dreier seg om 50 stipend à kr 30.000 på landsbasis.

Det var innen fristen 2. desember fremmet 470 godkjente søknader fra 143 kommuner, hvorav gruppen Saganatt var den eneste fra Vestvågøy som kulturskolerådet godkjente for nominasjon i Vestvågøy kommune. Saganatt er en duo bestående av Einar Philip Melkersen og Hans Erling Klevstad.

T.v. Einar Philip Melkersen, t.h. Hans Erling Klevstad. Foto: Privat
Den lokale nominasjonskomiteen i Vestvågøy kommune har bestått av band/gitarlærer Bengt-Ronny Lorentzen og fung. kulturskoleinspektør Brage Tørmænen. Komiteen har vurdert søknaden som god. Musikken låter bra. Saganatt har en god vilje og har lagt ned både tid og kunnskap i det de gjør, så det var ikke vanskelig for juryen å nominere duoen til Drømmestipendet.

Einar Philip Melkersen og Hans Erling Klevstad, som begge er 25 år, har vært kompiser siden barnehagen og vokst opp noen hundre meter fra hverandre. Selv om de pr. nå bor i forskjellige byer holder de fortsatt god kontakt. Fra tidlig alder av startet de band og har stått på scenen sammen hundrevis av ganger i regi av ulike prosjekter. På et tidspunkt startet de for alvor å skape musikk sammen, både fysisk men også mye over nett. De to har en del ulike preferanser i musikk, men også en del like, noe som gjør at de får spilt hverandre gode. Lydbildet kan minne litt om M83, The 1975, eller Highasakite. Rett og slett en form for drømmepop med vide vokaler, synther som fjell og hardtslående trommer. Hver for seg har de høstet mange års erfaring med musikkproduksjon og utgivelse av musikk. Hans Erling jobber som frilansmusiker ved siden av studiene og har blant annet bidratt musikalsk og produksjonsmessig med artister som Julie Henrikke, Klevis og Filadelfiakirken. Ved siden av studiene har Einar Philip diverse musikkprosjekter, blant annet bandet Skyskraper, som tidlig fikk anerkjennelse fra P3 Urørt og havnet på spillelister som Spotifys "New Music Friday Norway" og "Indielista".

Vi håper så absolutt at guttene i Saganatt når opp når den nasjonale drømmestipendjuryen skal fatte sin avgjørelse i februar, avslutter Handberg.

  
Fikk du med deg disse andre nyhetene i løpet av uka?

Tilbud om koronavaksinasjon til barn og unge

Regjeringen har besluttet å åpne for koronavaksine til barn i alderen 5-11 år. Les mer her...

Utlysning - Kommunal kompensasjonsordning del 6

Kommunene har fått tilført nye midler fra Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) til den kommunale kompensasjonsordningen del 6 (vår forrige utlysning var del 4) og Vestvågøy har nå kr. 1.024.000 til fordeling. Søknadsfrist 7. februar.  Lofotkommunene koordinerer utlysningen og har felles søknadsfrist. Les mer her...

Gravdal - nytt kjøremønster fra 17. januar

Thore Magnussen og Sønn AS fortsetter med VA-arbeidene gjennom Haugsmyra og KV1035 stenges 17/1 i forbindelse med dette. Les saken her...

Eiendomsskatt – Befaring av eiendommer

I den nærmeste tiden kan noen av eierne av fritids- og næringseiendommer i Vestvågøy oppleve å møte på personer med nettbrett ikledt refleksvester med kommunens logo.  Les mer her...