Viktig melding

Nyhetsbrev uke 13

De altomgripende korona-tiltakene er nå litt over to uker gamle, og befolkningen har omstilt seg til en helt ny tilværelse inntil videre. Her kommer det første nyhetsbrevet i den nye hverdagen. Det er på ingen måte korona-fritt, men det er litt mykere i kanten enn den øvrige informasjonen på hjemmesida vår.

Karanteket - et digitalt bibliotektilbud

Nå som biblioteket er stengt, må Meieriet nå ut til publikum på nye måter. Meieriet bibliotek og Nordland fylkesbibliotek har derfor utviklet Karanteket, en samleside over digitale bibliotektjenester hvor du finner filmer, e-bøker, kurs og podcaster hjemmefra – helt gratis! 

-Meieriet bibliotek og andre bibliotek i Nordland bidrar fortløpende med anbefalinger på siden. Vi håper Karanteket vil bidra til en hyggeligere karantene og tar gjerne imot innspill og innhold til siden, sier fungerende biblioteksjef Joep Aarts.

Takker for lojaliteten

-At vi nå har fått det første tilfellet av påvist koronasmitte, betyr ikke at vi har tapt kampen mot utberedelsen av viruset i Vestvågøy-samfunnet. Jeg vil heller velge å se det som at vi har klart å holde stand lenge, og på den måten gitt helsevesenet i kommunen vår tid til å rigge seg for det som må komme, sier ordfører Remi Solberg. 

-Jeg vil derfor skryte av befolkningen i kommunen som ved å være lojale overfor bestemmelsene har gitt oss et lite forsprang. Vi vet at dette blir krevende, men jeg velger å være optimist, og jeg har full tillit til det kommunale apparatet, på alle felt, som nå er rede til å yte maksimalt, fremholder Solberg.

Han sender hilsner, varme tanker og ønske om rask bedring til den som er smittet, og ber den som er rammet stole på at det nå står dedikerte helsearbeidere klare til å hjelpe.

Hold deg oppdatert på vår temaside for korona og smittevern.

Karantenechatten - en digital fritidsklubb

Meieriet Kultursenter har opprettet en videochat hvor medarbeiderne hver dag klokka 18:00 møter ungdom og snakker om store og små saker.

-Ungdom gir uttrykk for et stort savn av venner og omsorgspersoner utenom hjemmet. I ungdomsarbeidet gjør vi det vi kan for å opprettholde kontakten og gjør oss tilgjengelig for samtale enten det er på chat, messenger eller vanlig telefonsamtale. Vi legger ut et tema hver uke og utfordrer der ungdom til å være kreativ tegne, male, fotografere, lage video, skrive tekst. Bidragene som kommer inn legges ut på Facebook og premieres, heter det fra Meieriet.

Digital kulturskole

Elever og lærere kommuniserer digitalt med hverandre gjennom administrasjonssystemet SpeedAdm.

-Vi tar i bruk lekseplanleggeren i systemet og gjennom den kan læreren sende ut lekser i form av tekst, bilder og video. Lærerne kan også bruke chat-funksjonen i systemet for å oppnå to-veis kommunikasjon mellom lærer og elev. Vi vurderer om vi i år skal avvikle en digital talentiade, altså at elever gjør opptak (video/lyd) som sendes inn for vurdering og tilbakemelding.
Generelt fins det mye spennende og kreativt materiale som allerede ligger på nettet (Youtube). Vi jobber med å formidle mer av denne type materiale til inspirasjon for elever og foreldre, informeres det fra kulturskolen.

Hurtigplanlegging for kontinuitet

Lederne for sektorer og enheter i Vestvågøy kommune har fått i oppdrag av rådmannen og ordføreren å lage planer for kontinuitet i tjenestene selv om det
skulle bli en situasjon med mange syke medarbeidere.

Fylkesmannen har etterspurt dette, og Vestvågøy kommune satte tidlig i gang med denne planleggingsprosessen. En slik plan skal være et verktøy hvis de ulike scenariene oppstår, og det er planlegger Heidi Bergsli som er satt til å veilede og sy sammen denne kontinuitetsplanen som altså er spesifikk for den situasjonen vi står i nå.

Positivitet i skolen

Buksnes-rektor Danielle Olavsen deler, med lærerens tillatelse, denne hyggelige beskrivelsen av den nye skolehverdagen med oss:

"Opplever et meget godt hjem- skolesamarbeid. Lærere og foreldre gjør sitt ytterste for å få til en faglig og aktiv dagsplan for elevene. Fått enda mer personlig kontakt med den enkelte elev gjennom chat og video. Her blir det også åpnet for de gode følelsene vi har overfor hverandre. Det sendes savner deg-meldinger og ❤i alle retninger😊 Tror det skaper enda sterkere tilknyning mellom oss, trygghet og glede👍"

Bedre bredbånd på sykehjemmet

Kommunalsjef for omsorg, Lars Pleym Ludvigsen, kan fortelle at bredbåndskapasiteten ved Vestvågøy sykehjem nå er vesentlig forbedret.  

-Dette muliggjør videokommunikasjon mellom pasienter og pårørende, og jeg håper dette vil lette litt på den vanskelige situasjonen mange føler på nå som det ikke er adgang for besøkende, sier kommunalsjefen.

Han og kollegene har denne uka måttet ta en kritisk gjennomgang av hva de kan redusere av tjenester for å unngå unødig ferdsel for pleierne mellom brukerne, og utførlig informasjon om disse begrensningene i tjenestetilbudet finner du her.

Ledige stillinger

Vestvågøy-samfunnet skal videre, og vi skal gjenoppta normal drift så snart det lar seg gjøre. Det betyr at vi må ha gode folk på plass, og i skrivende stund er det flere ledige attraktive stillinger i kommunen vår. Les om de her.

Hverdagen på hjemmekontoret

Vestvågøy kommune har gjennomgått en ekstrem digitalisering i løpet av de to siste ukene.
Nye programmer rullet ut på rekordtid. Vegring mot skybaserte løsninger, digitale møter og mobilt sentralbord er forsvunnet som dugg for sola.
Vi utfordret denne uka de som sitter på hjemmekontor til å sende oss en hjemmekontor-selfie.
Vi han derfor bye på noen kjappe øyeblikksbilder fra den nye, og kanskje ikke lenger fullt så fristende hjemmetilværelsen.
Sveip deg gjennom bildene, og se om du ser kjentfolk.

Fortsatt stengt rådhus

Av hensyn til smittevern, er Vestvågøy rådhus fortsatt stengt, men husk at det fortsatt er mulig å få snakke med medarbeidere i Vestvågøy kommune, selv om de sitter rundt i sine hjem og har hjemmekontor. Sentralbordet vårt, på 76056000, setter deg over.

Informasjon fra kommunen publiseres fortløpende under menypunktet "Aktuelt", og de fleste sakene postes også på vår Facebookside.

Vestvågøys befolkning viser stor fortsåelse for den vanskelige situasjonen, og de aller fleste er svært lojale mot pålegg og henstillinger fra myndighetene. Vestvågøy kommunes kriseledelse retter derfor en stor takk til befolkningen for utvist forståelse, og ønsker alle ei god helg, med god avstand til andre.

Helt til slutt noen tall:

Det er denne uka nær sagt ingen endringer i tallene på mobiltelefoner fra andre nasjoner i Lofoten. Du kan lese en lengre redegjørelse for disse tallene her. Under ser du en oversikt etter en simulert utsendelse av sms til hele Lofoten, foretatt klokka 11:20 i dag: