Morten Dyrstad innstilles som ny kommunedirektør i Vestvågøy

Morten Dyrstad er innstilt som ny kommunedirektør i Vestvågøy kommune. Den endelige beslutningen gjøres i kommunestyret 30. november.

Privat

Tilsettingsutvalget for ny kommunedirektør i Vestvågøy har innstilt Morten Dyrstad (48) til stillingen, når rådmann Kjell Idar Berg går av med pensjon.

Det er kommunestyret som skal gjøre den endelige beslutningen, og det vil behandles i kommunestyremøte 30 november.

Enstemmig utvalg
- Det er et enstemmig utvalg som er glade for at Morten Dyrstad har søkt og ønsker jobben som kommunedirektør. Det var mange svært gode kandidater til jobben, og nåløyet har vært trangt. Det har derfor vært både et krevende, men også veldig spennende arbeid, sier ordfører Remi Solberg som har ledet ansettelsesutvalget.

- Når vi enstemmig innstiller Morten Dyrstad til jobben, så er det fordi vi er overbeviste om at han er den best kvalifiserte kandidaten blant flere gode kandidater, sier ordføreren.

Lang erfaring
Morten Dyrstad er i dag konstituert administrasjonssjef (kommunedirektør) i Longyearbyen Lokalstyre på Svalbard. For over fire år siden startet han på Svalbard som sektorsjef teknisk.

Dyrstad har lang erfaring fra lederstillinger i kommunale virksomheter, og har bakgrunn som ingeniør samt ledelsesutdanning fra Handelshøyskolen BI og forsvaret.

- Jeg er selvsagt veldig glad for å være innstilt til denne spennende jobben. Det er et samfunnsoppdrag som virkelig motiverer meg, i en av de mest spennende organisasjonene i regionen, sier Morten Dyrstad som ser frem til å flytte til Lofoten med sin kone om kommunestyret gir han tillit.

Ny tittel
Kjell Idar Berg blir den siste med tittelen rådmann i Vestvågøy kommune, og hans arvtager vil etter ny lovgivning bære tittelen kommunedirektør.

- Kommunedirektøren er kommunens øverste administrative leder, og det er en utrolig viktig jobb for Vestvågøysamfunnet og Lofoten. Nå går innstillingen til administrasjonsutvalget og kommunestyret, og jeg ser fram til en god behandling der, sier ordfører Remi Solberg.