Kulturprisutdeling på søndag

Klokka 18.00 er det konsert og kulturprisutdeling i Meieriet Kultursenter på Leknes. Det er ordfører Remi Solberg som skal overrekke Gunnlaug Bjørgo Larsen kulturprisen for 2018.

Klikk for stort bilde

Her følger begrunnelsen for at årets kulturprisvinner får denne gjeve utmerkelsen på søndag:

Gunnlaug Bjørgo Larsen

Gunnlaug Bjørgo Larsen har deltatt på bred basis i det lokale folke-/kultur og historielivet i Vestvågøy siden hun kom hit fra Vestlandet 1963. Hun har et glødende engasjement som støttekontakt og hjelp til trengende, samt i natteravntjeneste og som politiker. Hun har også deltatt aktivt i Vestvågøy Røde Kors, også som leder, og i Vestvågøy Husflidslag. Men det er på det lokalhistoriske plan hun i særlig grad har gjort en innsats. Dette som styremedlem i Vestvågøy Museum og i Vestvågøy Historielag, og som pådriver og administrator for Skaftnesdagen siden oppstarten i 1992. Gunnlaug Bjørgo Larsen var den eneste som ble foreslått i fjor, men til gjengjeld av tre personer. Hun ble i utgangspunktet innstilt til å bli tildelt kulturprisen i 2017. Årsaken til at vedtaket ble annerledes enn innstillingen, var rett og slett Frode Granhus’ uventede bortgang mellom ferdigstillelse av saken og avholdelsen av formannskapsmøtet. Gunnlaug Bjørgo Larsen ble også foreslått i 2015 og i 2016, men altså ikke i år. Det vurderes å medføre stor grad av rettferdighet dersom Larsen skulle bli tildelt årets pris."

Les mer om arrangementet på hjemmesiden til Meieriet Kultursenter.