Kulturprisutdeling på søndag

Klokka 18.00 er det konsert og kulturprisutdeling i Meieriet Kultursenter på Leknes. Det er ordfører Remi Solberg som skal overrekke Gunnlaug Bjørgo Larsen kulturprisen for 2018.

Kulturpriskonsert 251118 - Klikk for stort bilde

Her følger begrunnelsen for at årets kulturprisvinner får denne gjeve utmerkelsen på søndag:

Gunnlaug Bjørgo Larsen

Gunnlaug Bjørgo Larsen har deltatt på bred basis i det lokale folke-/kultur og historielivet i Vestvågøy siden hun kom hit fra Vestlandet 1963. Hun har et glødende engasjement som støttekontakt og hjelp til trengende, samt i natteravntjeneste og som politiker. Hun har også deltatt aktivt i Vestvågøy Røde Kors, også som leder, og i Vestvågøy Husflidslag. Men det er på det lokalhistoriske plan hun i særlig grad har gjort en innsats. Dette som styremedlem i Vestvågøy Museum og i Vestvågøy Historielag, og som pådriver og administrator for Skaftnesdagen siden oppstarten i 1992. Gunnlaug Bjørgo Larsen var den eneste som ble foreslått i fjor, men til gjengjeld av tre personer. Hun ble i utgangspunktet innstilt til å bli tildelt kulturprisen i 2017. Årsaken til at vedtaket ble annerledes enn innstillingen, var rett og slett Frode Granhus’ uventede bortgang mellom ferdigstillelse av saken og avholdelsen av formannskapsmøtet. Gunnlaug Bjørgo Larsen ble også foreslått i 2015 og i 2016, men altså ikke i år. Det vurderes å medføre stor grad av rettferdighet dersom Larsen skulle bli tildelt årets pris."

Les mer om arrangementet på hjemmesiden til Meieriet Kultursenter.