Koronavaksine

Vaksineringen fortsetter, og det er snart klart for nye grupper

Kommunens vaksinegruppe gir informasjon om vaksinering. Fv. kommuneoverlege Eva M. Kibsgaard Nordberg, Renate Romuld, Gunn Akselsen ved apotek 1 og Anne Margrete Voie Hansen er framoverlent og informerer om at det snart er klart for nye grupper. Thomas Thomassen, VVK

Kommunens vaksinegruppe informerer:

Folkehelseinstituttet (FHI) har gitt anbefaling om ny oppfriskningsdose med koronavaksine (dose 4) for enkelte målgrupper.

Kommunens vaksinegruppe samarbeider med Apotek 1 om å gi innbyggerne et godt vaksinetilbud.

Her følger en oversikt over hvordan tilbudet gis i Vestvågøy kommune:

Hvem kan få vaksine og når?

• Personer 75 år og eldre ; Oppstart 17. august på Rådhuset, men startet opp allerede i juli måned på Apoteket.
  • Personer 65-74 år : Oppstart onsdag 31. august på Rådhuset, oppstart 1. sept på Apoteket.
  • Personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig forløp av covid-19 : Oppstart når FHI kommer med sin anbefaling.

Hvor henvender jeg meg for å få koronavaksine?

Vaksinelokaler og åpningstider:

• Rådhuset: Onsdager  kl. 09:00- 14.30
  • Apotek 1, Origobygget:  mandag, tirsdag + torsdag, fredag i Apotekets åpningstid

Hvilken vaksine vaksineres det med?

• Comirnaty – fra Pfizer  ( Apoteket og Rådhuset)
  • Spikevax – fra Moderna ( Rådhuset)

Må det være et bestemt mellomrom mellom vaksinene?

• Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Kan jeg ta vaksine, hvis jeg har hatt koronainfeksjon?

• Ja, men det bør gå minimum 3 uker etter tilfriskning.