Klare for å ta i mot din stemme

Berit Olsen og Ann-Hege Hansen i Vestvågøy kommunes servicetorg har travle dager, men de vil gjerne ha deg innom.

-Det er greit å ha forhåndsstemt, så er det gjort! Det er det mange som sier etter å ha vært innom hos oss. På fredag hadde vi 50 forhåndsstemmer. 49 lokale, og en utenbys. Denne uka blir det nok flere, sier de to imøtekommende damene.Klikk for stort bildeHer kommer litt informasjon om åpningstidene for forhåndsstemminga:

• Uke 35 fra 09.00 til 15.00, med langåpent på torsdag til klokka 19.00
  • Uke 36 er det langåpent hver dag til klokka 19.00

Merk at det er ikke mulig å stemme i servicetorget på selve valgdagen

Det vil også være mulig å stemme på institusjonene, og det kommer detaljert informasjon om tidspunkter for dette senere denne uka.

Også de som ikke kommer seg så lett ut, har rett til å stemme, og får tilbud om hjelp til det.

-Hvis du har vansker med å komme deg til rådhuset eller stemmelokalet, kan du kontakte Vestvågøy kommune på 760 56 000 for å avtale hjemmestemming. Da kommer to valgmedarbeidere hjem til deg slik at du kan få avgitt stemme, sier politisk sekretær Lisa Mevold.

Ønsker du besøk av stemmemottakere, må du melde behovet til Vestvågøy kommune innen onsdag 4. september. De som skal ta i mot hjemmestemmene, vil komme hjem til de som tar kontakt i løpet av siste uke før valget, altså uke 36.

Vi har ikke historiske tall å sammenligne med, da det kun er det totale antall forhåndsstemmer som er registrert hos Valgdirektoratet, og ikke hver enkelt dag.

-Men ut i fra det de erfarer i servicetorget, og det antallet forhåndsstemmer vi har fått inn totalt så langt, ser vi at det er mer trøkk på forhåndsstemming i år i forhold til i 2017, seier Mevold.

Hun forteller at det ved stortingsvalget i 2017 var 1275 velgere som forhåndsstemte.

-Husk at du kan stemme selv om du befinner deg et annet sted i Norge. Oppsøk et forhåndsstemmelokale, som gjerne er det stedlige rådhuset, og avgi din stemme, er den klare oppfordringen fra Vestvågøys politiske sekretær.Klikk for stort bilde