KEiiNO til Leknes

Den norske MGP-vinneren KEiiNO kommer til Leknes under Arctic Race torsdag 15. august. De skal holde en konsert sentralt i Leknes under folkefesten, og den vil være gratis for publikum.

Klikk for stort bilde

Konserten er en gave fra Lofotsenteret, Europharma, Sparebank 68̊ Nord og Vestvågøy kommune.

-Dette er ene og alene mulig fordi tre sentrale næringsdrivende graver ganske dypt i lommeboka for å dele på regninga, og jeg hadde nok ikke trodd at dette skulle la seg lande, sier leder for informasjonsenheten i Vestvågøy kommune, Rune Andreassen.

Han forteller at tilbudet om å få KEiiNO til Arctic Race var så fristende at man ikke hadde lyst til å slippe det uten å ha forsøkt å danne et spleiselag.

-Dette viste seg å gå over all forventning, og det ordnet seg på rekordtid. Det føles egentlig litt kleint å be næringsdrivende om så mye penger, og det var en en merkelig opplevelse å ha fått tre ja på rad etter en impulsiv ringerunde, sier Andreassen.

Arbeidsgruppa som planlegger Arctic Race-arrangementet skal på neste møte diskutere plassering av scenen og tidspunktet for konserten.

Bookingagent Renate Ingvartsen i United Stage Norway forteller at Keiino gjerne vil til Leknes under Arctic Race, og byrået har selv bidratt aktivt til å finne løsninger som gjør at de kan komme hit.

Det er Lofothallen AS som skal levere scenen til konserten og Liland Lyd & Lys skal sørge for teknikken.

-Vi ønsker å holde det vi kan lokalt, og Liland Lyd & Lys har engasjert seg for å få leid inn mer utstyr slik at de kan levere den lyden som artistene ber om, redegjør Andreassen.

-Vi kommer nok også å lene oss en hel del på Roger Larsen når det gjelder organiseringen. Han har vist flere ganger at han får til logistikken rundt slikt, og vi vil gjerne at alt skal gå på skinner under Arctic Race, fremholder Andreassen.

KEiiNO har også takket ja til å møte fans i alle aldre i Lofotsenteret, slik at de som vil ha noe signert, får muligheten til det.

Oppsummerede informasjon om gruppa Keiino og artistene Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo finnes blant annet på Wikipedia, mens videoen til MGP-låta «Spirit in the Sky» er tilgjengelig på YouTube-kanalen til Tom Hugo, som også er en av låtskriverne.

Det kan være verdt å nevne at alle tre artistene har sin en egen solide musikk-karriere, slik at det vi får høre på Leknes torsdag 15. august vil bygge på et adskillig bredere spekter enn MGP-låta som de skal representere Norge med i Tel Aviv lørdag 18. mai.

Bandet er heller ikke avhengig av andres lyd for å spille godt sammen, noe denne opptredenen i Studio Sapmi bekrefter.

Vestvågøy kommune ser frem til å være vertskommune under Arctic Race of Norway 15. august 2019, og vi vil nok en gang få takke Lofotsenteret, Europharma og Sparebank 68̊ Nord for at de gir befolkningen og alle som er i Leknes under Arctic Race denne opplevelsen.

-Så langt har vi kun møtt velvilje i Leknes, og hos øvrige støttespillere vi har snakket med, og dette gjør det mye lettere å legge til rette for at Arctic Race of Norway skal gi oss den markedsføringen og den folkefesten vi ønsker, sier Rune Andreassen.