Invitasjon til TestLab Lofoten

Bli med inn i framtiden på Thon Hotel i Svolvær 19. april.

Testlab - Klikk for stort bilde Turistliv i sanntid

Vår ambisjon er at reiselivet i Lofoten skal være digitalisert allerede sommeren 2018. På en enkel måte skal turister kunne navigere seg mellom Lofotens mangfoldige tilbud av opplevelser. Ved hjelp av smarttelefon skal besøkende finne frem til fellesgodeløsninger som for eksempel; parkeringsløsninger for fotturer i vakker natur, tilgjengelige toaletter, eller informasjon om hvor de kan kaste søppel forsvarlig. Gjennom sanntidsinformasjon vil de kunne veie alternative reiseløsninger- og tilbud opp mot hverandre - lønner det seg å utsette turen en time eller to, slik at parkering blir lettere, eller kan vi oppleve naturen og utsikten uten trengsel og kø?

En felles app for alle

Digitaliseringen av turistlivet i Lofoten inkluderer selvsagt også en app. Dette vil gi en felles plattform for opplevelser, bestillinger, betalinger og informasjon om kollektivtransport, severdigheter og opplevelser. Her vil det også være mulig å oppfordre til frivillig fellesgodefinansiering, som igjen kan bidra til å lette belastningen de besøkende utgjør for den lokale infrastrukturen. Teknologien finnes allerede, men dersom appen skal gi optimal nytte må den brukes i felleskap av besøksforvaltningen i Lofoten, enten det er tilretteleggende myndighet, eller små og store reiselivsbedrifter.

Vi kan tilby umiddelbar omstilling

Under Lofotdagan vil aktører som Google, Vipps og AISPOT bistå de som ønsker med å ta i bruk det nyeste innen digitale tjenester og verktøy. Du kan med andre ord starte omstillingen allerede samme dag. Har du ikke anledning den 19. april vil Google, Vipps og AISPOT også være tilgjengelig for veiledning dagen etter.

I tillegg kommer aktive brukere for å snakke om sine erfaringer med de store av betalingstjenestene, og hvilke muligheter det gir.

Lofotdagan har en deltakeravgift på 650,- norske kroner. Vi tilbyr lunsj og kaffe. Reise og opphold dekkes av egen lomme.

Påmeldingsskjema finner du her

Link til Facebook-arrangementet finner du her

Registrering og kaffe

09.15
Velkommen med ordfører i Vågan kommune og leder av Lofotrådet, Eivind Holst.

09.25
PwC – Digital besøksforvaltning kan ikke planlegges. Den må testes –ved CEO Håvard S. Abrahamsen.

09.35
Hvorfor må vi tenke nytt som reiselivskommuner, HFS ordfører i Flakstad kommune.

09.45
Google - Hvordan kan lokale aktører i Lofoten lykkes med Googles produkter og tjenester? Jan Grønbech - CEO Google Norge.

10.30
Pause - kaffe

10.50
Vipps - Hvordan bruke Vipps som betalingsløsning? Lars-Thomas Stene – Business Development Manager hos Vipps.

11.20
IOT, digitalisering og mobildekning «alle» steder - hvordan påvirker dette oss i hverdagen. Mulighet og begrensinger. Bjørn Amundsen dekningsdirektør i Telenor.

11.50
Lunsj og mulighet til å besøke våre digitale verter.

13.00
AiSpot - hvordan kan Lofoten møte turistene på en digital og helhetlig måte? Harald Jellum, seriegrunder og styreleder i AiSpot.

14.00
Pause – kaffe

14.30
Paneldiskusjon om hvordan reiselivsbedrifter og kommunene kan utnytte sanntidsinformasjon i dialog med besøkende.

Arbeidsverksted med våre digitale verter.