Informasjon om kjøring til og fra Leknes Lufthavn, bussruter og fergetider torsdag 15. august

Torsdag 15. august går etappe 1 i sykkelrittet Arctic Race of Norway gjennom Moskenes, Flakstad og Vestvågøy, noe som medfører mange veistengninger. Vestvågøy kommune er vertskommune for arrangementet, som særlig berører Leknes sentrum, men også det øvrige veinettet i kommunen vår.

Statens vegvesen har gitt tillatelse til bruk av veinettet til rittet, og det er politiet som stenger og håndhever stenging av veiene.

Vestvågøy kommune forholder seg til de stengningene politiet foretar, og vi kan ikke åpne stengninger ut over de planlagte enveis utkjøringene fra Leknes sentrum tidlig på morgenen. Mer detaljert informasjon om dette vil komme.

Et stengningskart er utarbeidet, og finnes på Vestvågøy kommunes nettsider.

Politiet vil legge til rette for at de reisende skal kunne komme seg til og fra lufthavnene også når veiene er stengt, og det vil bli satt opp transport med taxi/maxi-taxi i samarbeid med Avinor og Widerøe.

Politiet vil ikke åpne for privatbiler til og fra lufthavna i den tiden veiene er stengt.

De som ankommer Leknes lufthavn vil måtte påregne noe ventetid, alt avhengig av hvor rytterne er i løypa. Vi anbefaler de reisende om å ta kontakt med sin reiseoperatør for nærmere informasjon om tidspunkter for transport til og fra lufthavna.

De som vil benytte seg av Boreals rutebusser torsdag 15. august vil finne informasjon om endringer i ruteplanen på nettsiden 177nordland.no.

Holdeplassen for rutebusser i Leknes sentrum (v/Circle K) flyttes til parkeringsplassen utenfor Lekneshallen torsdag 15. august. Det samme gjelder for taxi-holdeplassen.

Torghatten Nord AS vil også ha endrede tider for Moskenes-ferga tirsdag 15. august, og disse vil du finne på 177nordland.no

Vi anbefaler alle som har transportbehov torsdag 15. august om å se på stengningskartet, og spesielt merke seg at det ikke vil være mulig å kjøre bil på strekningen Leknes og Gravdal mellom klokka 13 og 18.Klikk for stort bilde