Høsten med Den Kulturelle Skolesekken

Den Kulturelle Spaserstokken i Vestvågøy er glade for å kunne presentere høstens tilbud.

Klikk for stort bilde 

9/9: Fra bar til barrikade

Klikk for stort bildeBegrepet "berlinerkabaret" har et romantisk drag over seg, og det er ikke uten grunn. Kabaretmusikken fra tiåret før nazistene kom til maken i Tyskland var en del av "The Roaring Twenties" med stor takhøyde og fargerikt uteliv. Berlin var på denne tiden et sentrum for kunst, kultur, politikk og filosofi, men også preget av fattigdom og sosial nød. Store klasseforskjeller og alminnelig råskap var en del av tilværelsen for folk flest, og i horisonten bygget tordenskyene seg opp. Den berlinske kabarettradisjonen med sine satiriske sleivspark var både underhodning og debattforum. I denne forestillingen byr Tora Augestad på rå og usmikede versjoner av musikk skrevet i en tid da Europa sto på kanten av stupet, av komponister som Kurt Weill, Friedrich Holländer og Mischa Spoliansky, i flunkende nye arrangementer av Trygve Brøske. Servering i Meieriets bar fra kl. 18.30. DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken

14/9: Bokbad: Vigdis Hjorth // Konsertforestilling: Bertolt Brecht

Klikk for stort bildeKl. 19.00: BOKBAD MED VIGDIS HJORT: Vigdis Hjorth har gjennom et langt forfatterskap markert seg som en av våre fremste romanforfattere. De siste årene er det særlig hennes «virkelighetslitteratur» som har skapt debatt og høstet gode kritikker, fremfor alt «Arv og miljø» (2016) og «Er mor død» (2020). DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken

Kl. 20.00: KONSERTFORESTILLINGEN: OM BERTOLT BRECHT - EN KYNISK MENNESKEVENN: Vigdis Hjorth forteller om og framfører tekster av Bertolt Brecht, og kommenterer de kjente og ukjente humoristiske og dypt alvorlige Brechtsangene som Jørn Simen Øverli har gjendiktet og synger på norsk, og som Ruth Wilhelmine Meyer synger på tysk og på sin egen måte. Alt veves sammen til en konsertforestilling om Bertolt Brecht (1898-1956). Han som ville revolusjonere teateret og verden, og som greide det første om ikke det andre, men som uansett har vært og er en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makta: Fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek, og som har hatt innflytelse på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse. Servering i Bibliotekbaren fra kl. 18.30.

22/9: Figurteateret // Het Houten Huis: "Jeg … eh Jeg"

Klikk for stort bilde«Jeg…eh jeg» produseres i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Bak forestillingen står det nederlandske teaterkompaniet Het Houten Huis, som også produserte forestillingen «Ukjent Land» på Figurteatret i 2016. Alt fremføres denne gangen av musikeren og utøveren Martin Franke som er alene på scenen.

Dette skriver Het Houten Huis om «Jeg…eh jeg»: For alle de som noen gang har følt at de er i konflikt med seg selv.I morges dro jeg hjemmefra til rett tid, men når var kommet av gårde viste det seg at jeg delvis fortsatt lå i sengen. Da jeg kom hjem den kvelden, hadde den versjonen av meg som jeg etterlot hjemme låst meg ute. Gjennom vinduet så jeg ham løpe rundt i huset. Det var et kaos: brev hadde blitt stappet inn i kjøleskapet, fisk svømte blant stueplantene og det skitne tøyet mitt hadde blitt hengt ut for alle å se. Da jeg påpekte dette, benektet han alt og gled raskt inn i maleriet i gangen. Nå gjemmer jeg meg under sengen. Lampen svinger fram og tilbake, og jeg kan høre klokken tikke høyere og høyere... DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken.

9/10: The Northern Belle

Klikk for stort bildeThe Northern Belle har vært blant pionerene på den mye omtalte nordicana-scenen som stadig vokser seg større og mer profilert i inn- og utland. Bandet ble Spellemann-nominert i kategorien country med sitt forrige album "Blinding Blue Neon" fra 2018, og 28. august 2020 kom endelig deres tredje album "We Wither, We Bloom" ut - et album som har fått strålende kritikker i inn og utlandet og som vært med på utallige årsbeste lister. Utdrag fra anmeldelser av We Wither, We Bloom: Dagsavisen 5/6: strålende tidløs popmusikk // Erik Valebrokk (Mitt liv som Erik) 6/6: Northern Belles store poptriumf // Musikknyheter 9/10: Et av årets beste norske popalbum // Wide Open Country: ..sounds like a conversation between Stevie Nicks and Dolly Parton.. // Americana Highways: A Tour De Force Of Americana Music // Americana UK: Nordicana – We love it // Popmatters Nr.18 på topplisten over beste americana-album 2020: One of Americana'a biggest head-turners of 2020. Nytt album kommer i september 2021 og den nye singelen "Kaleidoscope Dream" er nettopp sluppet: https://orcd.co/kaleidoscopedream. Lørdag 9. oktober kan vi endelig presentere The Northern Belle til Lofotens country- (og pop-)elskende publikum. Vi gleder oss! Servering i Meieriets bar fra kl. 20.00. DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken.

14/10: Tango Nuevo

Klikk for stort bildeOpplev tangoens intense og spenningsfylte uttrykk med Norges beste tangodansere, Steinar Refsdal og Cyrena Drusine. Parets opptredener til egne koreografier har alt det man forbinder med tangosjangeren: rytme, sensuell estetikk, lidenskap, raffinement og stilige antrekk. Til denne produksjonen har Arctimus trio fått Norges beste tangokomponist, Sverre Indris Joner, til å arrangere et titalls tangoer av ulike komponister. I løpet av forestillingen går vi gjennom de fire årstider, fra sommer til vår. De fire satsene i Astor Piazzollas «Årstidene» utgjør forestillingens røde tråd, som dansesatsene fletter seg rundt. Steinar og Cyrena formidler med hele kroppen, i et omfattende spekter av intrikate trinn, grasiøse bevegelser og spektakulære løft. Publikum blir uimotståelig dratt inn i deres helt eget univers av følelser og visuell poesi. DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken.

19/10: Tom Roger Aadland: Bob Dylan på nynorsk

Klikk for stort bildeI kveld får vi besøk av Tom Roger Aadland som tar med seg sine kritikerroste versjoner av Nobelprisvinner Bob Dylans unike sanger. Aadland har tatt for seg de to Dylan-albumene mange regner som hans største mesterverk, og gjendiktet dem låt for låt. Blondt i blondt ble av NRK P1 Norsk på norsk kåret til årets album i 2016. Blod på spora (2009) førte til omfattende turnering, universitetsforedrag og bokutgivelse. Nå har han med seg helt nye gjendiktninger fra Det Norske Teatrets suksessforestilling Vikla inn i blått (2020), inkludert klassikere som Blowin’ in the Wind og Like a Rolling Stone. Og kritikerne har hittil gitt terningkast 5 og 6. Her får du en liten smakebit mens du venter: Vikla inn i blått. Servering i Meieriets bar fra kl. 18.30. DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken.

17/11: Susanne Lundeng

Klikk for stort bildeDuoen Lundeng/Johansen spiller folkemusikk fra Nord-Norge og Lundengs komposisjoner, fra de sarteste, nesten ikke hørbare toner til de mest ekspressive og drivende rytmiske strengeleker. I tekster og melodier skildrer Susanne Lundeng livets drama, både i forhold til mennesker og landskap. Susanne Lundeng fele/sang, har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget felespiller, komponist og musikalsk fritenker, og har bl.a. høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere. Nå synger hun også egne tekster, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap. Nils-Olav Johansen gitar/sang, er jazzgitarist og sanger som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hele verden i sitt musikalske uttrykk, og er kjent for sine virtuose improvisasjoner med umiskjennelig signatur. Han er ansatt som professor i jazzgitar på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Servering i Meieriets bar fra kl. 18.30. DKSS-billetter kan kjøpes via denne lenken.