God uttelling for Vestvågøy på spillemidler i år

Konstituert kultursjef Trond Handberg kan informere om at flere av kommunens idrettslag har forsynt seg godt av spillemiddelpotten i år. Totalt kr 3.803.000 kom inn i klubbkasser på Vestvågøy.

Klikk for stort bildeKlipp fra Lofotposten

Fylkesrådet vedtok i sitt møte 9. juni å imøtese hele fire prosjekter fra Vestvågøy med spillemidler:

• Gravdal UIL fotball: Gravdal ungdomshus/idrettshus, kr 2 302 000
  • Leknes skiklubb:  Leknes rulleski/flerbruksløype, kr 930 000
  • Blest IL: Borgtun trim/skiløype LED-lys, kr 334 000
  • Vest-Lofoten klatreklubb: Lofotveggen, utvidelse med klatre/buldrevegg, kr 237 000

Dette var også de fire øverst prioriterte spillemiddelsøknadene som kommunestyret vedtok i november. Nr. 5 og 6 på kommunens prioriteringsliste – lager/garasjebygg ved Borgtun skiløype v/IL Blest og ny idrettshall på Leknes v/Vestvågøy kommune – var det ikke midler til i år. Men fylkesrådet vedtok å rullere inn idrettshallen på prioriteringslisten for større kostnadskrevende idrettsanlegg med utgangspunkt i tilskudd over 3 millioner kroner.

Konstituert enhetsleder kultur, Trond Handberg, fremholder at det også i fjor var god uttelling for prosjektet i Vestvågøy. De prosjekter som er omtalt i Kommunedelplan for fysisk aktivitet 2017-2020 har i stor grad blitt ferdigstilte og oppnådd spillemidler. Så da passer det jo desto bedre at ny plan skal utarbeides til høsten.