Viktig melding

Gjenåpning - Trinn 2

Torsdag 27.mai går vi over i trinn 2 i regjeringens gjenåpningsplan.

 

Den største endringen som følge av dette blir for skoler og barnehager som går fra gult til grønt nivå. Utover dette er det justeringer knyttet til antall på besøk og på arrangementer. Her kan du lese detaljerte endringer for både organiserte fritidsaktiviteter, handelsnæringen og arbeidsplasser med mer...

Innføring av trinn 2 viser at smittepresset går ned over store deler av landet. Per i dag tilsier situasjonen i Vestvågøy at vi kan forholde oss til de nasjonale føringene. Likevel minner utbrudd i både Narvik og nylig i Hammerfest, hvor viktig det er at vi holder fast på de 4 store smittevernreglene:

-    Bli hjemme om du er syk
-    Hold minst 1 meter avstand til de du ikke bor med
-    God håndhygiene
-    Begrens antall nærkontakter

Privatpersoner og profesjonelle aktører skal fortsatt forholde seg til gjeldende regler og anbefalinger, som kan leses mer om på Folkehelseinstituttets sider.

Endringene i covid-19 forskriften kan lastes ned her... (PDF, 227 kB)

Vi oppfordrer alle til å ha lav terskel for å ta en test dersom man har symptomer eller mistenker man har blitt smittet av korona. 

Vi har også sommerifisert plakaten av #de4store (PDF, 2 MB) som kan skrives ut og plasseres på dertil synlig sted hos dere.