Folkeundersøkelsen "Fra Wuhan til Vestvågøy"

Ved åpningen av folkeundersøkelsen - "Fra Wuhan til Vestvågøy" framkom det mulighet for å intervjue tre skoleelever ved Vest-Lofoten videregående skole. Utspørrer var kommuneoverlege Eva M. Kibsgaard Nordberg. De tre elevene fikk identiske spørsmål å svare på, og delte sine erfaringer (alle samtykket til informasjon og bildedeling).

Tre på skolen

Disse fire spørsmålene ble stilt til de tre elevene ved Vest-Lofoten videregående skole:

1. Hvor var du da Norge stengte ned mars 2020?
  2. Hva syntes du var mest utfordrende i under pandemien?
  3. Hva har du lært av pandemien?
  4. Hvordan har Vestvågøy kommune håndtert pandemien?

Vilja Berg, 17 år fra Ballstad

1. Jeg var på skolen. Vi ble sendt hjem.

2. Jeg savnet muligheten for å drive idrett. Mange idretter kan ikke utøves hjemmefra eller på teams, så jeg fikk ikke trent turning. Det førte til at jeg sluttet. Det var kjipt da jeg var i god flyt med treningen.

3. Jeg har lært tålmodighet.

4. Bra håndtert. Jeg har ikke tenkt annet enn det.

Eline Krogh, 16 år fra Bøstad

1. Jeg var på skolen. Vi ble sendt hjem i tre uker, og drev hjemmeskole. Mange var veldig fornøyde med det umiddelbart, men på sikt var det ikke noe særlig egentlig.

2. Uforutsigbarheten. Å ikke vite hvordan situasjonen ville være framover i tid. Å ikke kunne reise.

3. Noe frykt. Det var rart å tenke at viruset kom helt hit.

4. God håndtering. Situasjonen ble tatt på alvor.

Mahmod Alsafadi, 16 år fra Svolvær

1. I Svolvær. Vi ble sendt hjem fra skolen.

2. Utfordrende å ikke kunne reise. Tidvis holde to meters avstand, samt å bruke munnbind.

3. Pandemien forandret mennesker. Noen fikk angst og ble redde.

4. Uttaler seg om Vågan kommune. De har håndtert pandemien godt.

Vestvågøy kommune benytter anledningen til å opplyse om at undersøkelsen nå er flyttet inn i foajen på rådhuset. Kom gjerne innom for å besvare undersøkelsen.