-Dette vil påvirke oss

Nordlandssykehuset sendte onsdag kveld ut en pressemelding om at det nå er en innlagt pasient med bekreftet koronasmitte. Klikk for stort bilde

Ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg, sier at dette vil påvirke oss, ikke minst fordi de fleste av de sykehusansatte er bosatt i Vestvågøy kommune.

-Hvilke konsekvenser dette vil få rent praktisk, er det for tidlig å si noe om. Men dette gjør det enda viktigere at vi fortsetter med den dugnaden vi alle er del i nå, der håndhygiene og etterlevelse av myndighetenes smittevernråd er helt essensielt for at vi skal komme oss gjennom dette, sier Solberg.

Ordføreren var onsdag kveld i kontakt med den øvrige kriseledelsen og kommuneoverlegene, i tillegg til at han søkte informasjon hos Nordlandssykehuset.

Ordfører Solberg og rådmann Kjell Idar Berg sier at Vestvågøy kommune vil samarbeide på alle mulige måter med Nordlandssykehuset i den prosessen som nå blir satt i gang for å kartlegge hvem som kan være eksponert for smitte.

Den nye situasjonen vil bli diskutert torsdag morgen på kriseldelsens daglige morgenmøte, og Vestvågøy kommune vil holde befolkningen oppdatert.

-Vi vil også få sende varme tanker, og et ønske om snarlig bedring til den som er smittet, sier Remi Solberg.