Viktig melding

Det finnes mange former for villparkering

Denne gjengen utenfor Origo-bygget på Leknes ønsker å oppfordre kjørende til å respektere skiltingen. 

Fire personer står ved siden av et skilt for HC-parkering - Klikk for stort bildeDisse håper flere vil respektere skiltingen for HC-plassene. Ulovlig parkering her skaper vansker for de som er avhengig av parkeringslettelser. Fra venstre: Fysioterapeut Hanne Alpøy, Fysioterapeut Bodil Sørensen, Leder av «rådet for personer med nedsatt funksjonsevne» Bjørnar Hartviksen og Apotektekniker Torill Johansen. Vestvågøy kommune

 

Vi Lofotinger er ellers flinke til å tilpasse oss omgivelsene, men mulig det syndes litt når man «bare» skal et raskt ærend. Stadig oftere opplever vi dessverre at de reserverte HC-parkeringsplassene blir brukt av personer uten gyldig tillatelse.

Utfordringen er at personer med forflytningshemninger og som er avhengig av de reserverte plassene møter på mye villparkering. Det resulterer i at de kanskje ikke rekker timen sin eller sliter med å få hentet medisinene sine på apoteket. Vi ønsker at folk som kommer til oss for å få helsehjelp skal slippe slike unødvendige hindringer og usikkerhet.

Vi håper derfor at besøkende vil være oppmerksomme på og respektere skiltingen for HC-plassene – ikke bare her, men også ved andre offentlige plasser. La oss sørge for at de som har tillatelse og behov for parkeringslettelser får en smidigere og mer forutsigbar parkeringsopplevelse, slik at de også får benyttet seg av Vestvågøys tilbud og tjenester.

 

HC-kort er en parkeringstillatelse som gir adgang til parkering på parkeringsplasser skiltet for forflytningshemmede. Tillatelsen gis til søkere, som i tillegg til en forflytningshemming, kan dokumentere særlig behov for å bruke HC-parkeringsplassene.