Delvis oppheving av evakuering

Geologene fra NGI har tilrådd politimesteren og Vestvågøy kommunes kriseledelse og delvis oppheve evakueringen på Ballstad.

Også veien er det vurdert trygt å åpne, men geologene anbefaler at de veifarende ikke stopper i det området som inntil nylig har vært stengt. Dette for å minimere risikoen.

Ordfører Remi Solberg, rådmann Kjell Idar Berg, lensmann Asbjørn Sjølie og geologene fra NGI informerte lokalmedia, NRK og TV2 om situasjonen på en pressekonferanse ved 17-tiden i dag.

Klikk for stort bilde

Alle de stengte veiene i Vestvågøy kommune er nå under rydding, og vil bli åpnet fortløpende.

Disse bygningene på Ballstad vil fortsatt være evakuert:

Kræmmervikveien
Nr. 24
Nr. 26
Nr. 28A og 28B
Nr. 29
Nr. 31

Ballstadlandet
Bygning med boenhetene 154 156 158 160
Nr. 173
Nr. 175
Nr. 176
Nr. 178

Vestvågøy kommune tar nå direkte kontakt med den enkelte huseier. Det vil være anledning til å hente eiendeler i de evakuerte husene.

I Flakstad er evakueringen opprettholdt.

Her følger kartutsnitt som viser de områdene som fortsatt er evakuert:

Ballstadlandet

Kræmmervika