Bredbånd til distriktene

Anbudsinnbydelsen i forbindelse med bredbåndsutbygginga som Vestvågøy kommunestyre vedtok tidligere i år, vil om fire uker bli lagt ut på Doffin.

Kommunens vurderinger av hvilke områder som skal tas med i utbyggingen, vil nå ligge ute på høring i fire uker, noe som er pålagt.

Det ble besluttet å sette av fem millioner i 2019 og fem millioner i 2020 til å gi utkantene i kommunen bredbånd.

-Den største utfordringa har vært å trekke opp grensene for de områdene vi prioriterer nå. Uansett hvor vi trekker opp grensene, vil det være noen som blir utenfor, og ikke får. Fem millioner kroner er mye penger, men vi kommer ikke forbi vurderinger rundt hvor mye man skal bruke på en enkelt husstand kontra andre, sier IKT-sjef Kjetil Jørgensen.